Dosarul privatizarilor plimbat intre instante
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, pentru 5 ianuarie 2007, discutiile cu privire la cererile de punere in libertate in cazul lui Dorinel Mucea (foto) si Vadim Benyatov Don, acuzati de t
Dosarul privatizarilor plimbat intre instante
Curtea de Apel Bucuresti a amanat, ieri, pentru 5 ianuarie 2007, discutiile cu privire la cererile de punere in libertate in cazul lui Dorinel Mucea (foto) si Vadim Benyatov Don, acuzati de tradare si spionaj in dosarul privatizarilor strategice. Totodata, CAB va decide, la aceeasi data, declinarea competentei catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, intrucat in acest caz a fost inculpat si fostul ministru Codrut Seres, iar demnitarii sunt judecati doar la ICCJ. Atat procurori cat si avocatii celor doi arestati sunt de parere ca acest caz nu mai tine de competenta CAB, insa urmeaza ca instanta sa puna concluziile dupa ce dosarul revine de la Inalta Curte de Casatie si Justitie unde s-a judecat, in 22 decembrie, recursul DIICOT impotriva eliberarii lui Benyatov. Atunci instanta suprema a hotarat ca acesta sa ramana in arest. In motivarea hotararii de a fi lasat in libertate, judecatorul de la Curtea de Apel preciza ca Benyatov a fost arestat cu incalcarea drepturilor procedurale deoarece nu a fost audiat de catre procuror si nici nu i-a fost tradus actul de inculpare. Oana ROTARU
Maior, retinut pentru santaj
Fostul deputat PRM si PSD Dorin Lazar Maior, presedinte al Consiliului National al Uniunii Nationale a Organizatiilor Revolutionare din Decembrie 1989, a fost retinut ieri pentru santaj, de catre procurorii Serviciului Teritorial Anticoruptie Brasov, anunta DNA, citata de NewsIn.
Din probele administrate de anchetatori ar fi rezultat ca Maior, impreuna cu Ovidiu Tition, ar fi intimidat si amenintat, in noiembrie si decembrie, mai multi administratori de firme, precum si un director de banca, "in scopul obtinerii unui fals material injust de 1.000.000 lei".
Maior Lazar Dorin si Tition Ovidiu au fost prinsi in flagrant delict, miercuri 27 decembrie, si au primit ieri ordonanta de retinere, pentru savarsirea a trei infractiuni de santaj, urmand a fi prezentati Judecatoriei Brasov cu propunere de arestare preventiva.
Cei doi ar fi fost sprijiniti de Aprofirei Florina, se arata in comunicatul Directiei Nationale Anticoruptie.n (D.E.I.)
Moarta in incendiu
O batrana care locuia intr-un apartament din Ferentari a murit ieri asfixiata cu fum intr-un incendiu provocat de o lumanare uitata aprinsa. Potrivit pompierilor, incendiul a izbucnit in jurul orei 3.30, in sufrageria apartamentului Elisabetei G. (85 de ani). Femeia, care locuia singura, dormea in alta camera dar, din cauza fumului dens, a murit sufocata. Pompierii au intervenit cu trei masini cu apa si spuma, reusind sa stinga flacarile dupa aproximativ jumatate de ora. Pentru evitarea producerii unor incendii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta recomanda respectarea unor reguli de prevenire. ISU avertizeaza asupra riscului folosirii aparatelor electrice, a prizelor si a intrerupatoarelor cu defectiuni sau improvizatii, a lasarii nesupravegheate a lumanarilor, a depozitarii lemnelor de foc in apropierea sobelor sau a neglijarii cosurilor de fum. (D.E.I.)
Parchetul General pregateste desfiintarea barourilor paralele
Procurorul General al Romaniei, Laura Kovesi, a declarat recurs in interesul legii, cerand Inaltei Curti de Casatie sa transeze problema avocatilor lui Pompiliu Bota, cel care a infiintat barouri paralele, in Capitala si toate judetele, in baza unei hotarari judecatoresti definitive. Fara a se pomeni nicaieri de modul concret in care au fost acceptati in instante avocatii paraleli, in mii de procese, se argumenteaza ca instantele de judecata ar fi solutionat diferit problema avocatilor paraleli.
In paralel cu recursul in interesul legii, Parchetul General a anuntat ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Pompiliu Bota, pentru exercitarea fara drept a unei profesii in perioada 2002 - 2004. Ramane un mister cum se va finaliza aceasta ancheta, in conditiile in care Bota si avocatii sai au peste 50 de sentinte judecatoresti definitive din care rezulta ca au practicat legal avocatura. (Razvan SAVALIUC)
Prinsi in flagrant
Cinci membri ai unei retele internationale de falsificatori de valuta au fost prinsi in flagrant de politistii bucuresteni. Reteau avea ramificatii in Ucraina, Republica Moldova, Rusia si Romania. Traian Vonica, Daniel Pana, Florin Marin, Mariana Saim si Vladimir Popov au fost retinuti de procurorii DIICOT pentru falsificare de moneda si alte valori. Cei cinci planuiau vanzarea a 50.000 de dolari falsi in Capitala. Cand au fost prinsi, aveau asupra lor 16.200 dolari. (P.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.