Romania se numara printre tarile din regiunea EMEA, care cuprinde Europa, Orientul Mijlociu si Asia, cu cea mai mare expunere la riscurile asociate extinderii si intensificarii perioadei actuale de reducere accentuata a volumului de lichiditati de pe
Romania se numara printre tarile din regiunea EMEA, care cuprinde Europa, Orientul Mijlociu si Asia, cu cea mai mare expunere la riscurile asociate extinderii si intensificarii perioadei actuale de reducere accentuata a volumului de lichiditati de pe pietele monetare, potrivit Standard&Poor's (S&P), preluat de Mediafax. "Plasarea unei tari in categoria grupului vulnerabil nu semnaleaza o revizuire a ratingului in sens negativ, exact cum nici apartenenta la grupul opus nu presupune o imbunatatire ulterioara a calificativului", a spus Moritz Kraemer, analist de credite la S&P. Conform Indicelui Vulnerabilitatii Lichiditatilor, calculat de S&P si inclus in raportul "In ce directie se indreapta ratingurile tarilor din EMEA, pe masura ce ciclul creditelor are o evolutie defavorabila?", tara nostra, cu +0,7 puncte, ocupa pozitia a 5-a in clasamentul statelor care risca sa fie puternic afectate de o potentiala mentinere, pentru o perioada mai indelungata de timp. Pe primele patru locuri se afla Letonia (+1,3 puncte), Islanda (+1,2 puncte), Bulgaria (+1 punct) si Turcia (+0,8 puncte). Statele cel mai putin afectate de fluctuatiile pietei de capital sunt Rusia (-2 puncte), Egipt (-1,4 puncte), Ucraina (-1,4 puncte) si Cehia (-0,9 puncte). "Pana in prezent nu am modificat niciun calificativ si nicio perspectiva a vreunui rating de tara in urma inaspririi conditiilor financiare. In orice caz, in ultimele 24 de luni am revizuit in sens negativ calificativele sau perspectivele unor ratinguri de tara incluse in acest raport, unde am observat deteriorarea indicatorilor fundamentali ai pietelor de credite", a declarat Moritz Kraemer.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.