Ultimele studii arata ca statinele, medicamentele folosite in tratamentul bolnavilor cu colesterol peste limita normala, pot preveni instalarea maladiei Alzheimer, a dementei si a pierderilor de memorie. Astfel, se pare ca aceleasi medicamente utiliz
Ultimele studii arata ca statinele, medicamentele folosite in tratamentul bolnavilor cu colesterol peste limita normala, pot preveni instalarea maladiei Alzheimer, a dementei si a pierderilor de memorie. Astfel, se pare ca aceleasi medicamente utilizate pentru prevenirea maladiilor cardiace si a accidentelor cerebrale impiedica instalarea dementei. Cercetarile au fost efectuate in urma unor analize de tesut cerebral. Oamenii de stiinta de la scoala de Medicina din cadrul Universitatii Washington din Seattle au fost interesati sa examineze modificarile legate de maladia Alzheimer, si anume crearea de placi din proteina betaamiloida in creier. Aceste modificari apar cu mult inainte ca simptomele dementei sa fie percepute. Anumite proteine distrug celulele din creier, ceea ce duce la aparitia confuziei, a pierderilor de memorie si la deces. S-au luat in considerare si factorii de risc precum varsta, sexul si istoricul accidentelor cerebrale. Statinele actioneaza prin blocarea actiunii unei substante din ficat care contribuie la crearea "colesterolului rau", LDL. Reducerea nivelului de colesterol rau contribuie la prevenirea formarii cheagurilor de sange din vasele sanguine. Cercetatorii sunt de parere ca statinele protejeaza celulele cerebrale prin asigurarea unui flux sanguin sanatos.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.