Aderarea Turciei la Uniunea Europeana se va dovedi benefica pentru Uniunea Europeana prin reformele structurale pe care le va solicita un astfel de proces, a declarat, marti, ministrul britanic al Afacerilor Externe, David Milliband, intr-o intalnire
Aderarea Turciei la Uniunea Europeana se va dovedi benefica pentru Uniunea Europeana prin reformele structurale pe care le va solicita un astfel de proces, a declarat, marti, ministrul britanic al Afacerilor Externe, David Milliband, intr-o intalnire informala cu studentii, desfasurata la British Council din Bucuresti.

"Aderarea Turciei la UE se va dovedi benefica prin reformele structurale pe care le va necesita acest proces. De asemenea, aderarea se va dovedi benefica si pentru Turcia, din punct de vedere economic, politic si strategic", a precizat seful diplomatiei britanice.

Milliband a apreciat, insa, ca procesul de integrare a Turciei va fi o provocare pentru Uniune, dar va trebui realizat. Totodata, ministrul britanic a subliniat ca UE s-a intarit prin valurile succesive de extindere, fie cu Spania, Portugalia, Irlanda, fie cu tarile din estul Europei.

Ministrul britanic de Externe participa la reuniunea anuala a ambasadorilor romani, fiind prima sa vizita intr-o tara din Europa de Est. La intrunire participa si ministrul de Externe al Frantei, Bernard Kouchner, alaturi de ministri si reprezentanti oficiali ai altor ministere si agentii guvernamentale.

Reuniunea anuala a diplomatiei romane are loc in perioada 3-5 septembrie, la Bucuresti, sub motto-ul 'Repere pentru un deceniu de politica externa. Interese, valori si instrumente'.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.