>> Constantenii vor avea ocazia, in aceasta saptamana, sa viziteze intreprinderi de peste hotare.

>> Proiectul "Seniorii si mobilitatea" va aduce o noua viziune asupra importantei mobilitatii fortei de munca.

Reprezentantii mai
>> Constantenii vor avea ocazia, in aceasta saptamana, sa viziteze intreprinderi de peste hotare.

>> Proiectul "Seniorii si mobilitatea" va aduce o noua viziune asupra importantei mobilitatii fortei de munca.

Reprezentantii mai multor companii si sindicate libere din judetul Constanta s-au adunat ieri, la Biblioteca Judeteana I. N. Roman, pentru a lua parte la prezentarea proiectului "Seniorii si mobilitatea". La eveniment au fost prezenti si doi manageri din Danemarca si Lituania, acompaniati de doi lideri de sindicat din acleasi regiuni. Presedintele Blocului National Sindical, Filiala Judeteana Constanta, Vasile Otelea, a declarat ca scopul acestui este, in primul rand, formarea unei culturi a mobilitatii fortei de munca la nivelul Uniunii Europne. "Grupul tinta il reprezinta persoanele care au depasit varsta de 40 de ani, care au nevoie sa cunoasca avantajele mobilitatii fortei de munca, pentru a putea alege un loc de munca avantajos, chiar si din afara granitelor. Se urmareste ca managerii sa constientizeze ca exista posibilitati de atragere a fortei de munca din randurile seniorilor proveniti de oriunde din UE", a declarat Vasile Otelea. Proiectul se va desfasura in trei etape. Pentru inceput, organizatorii au creat o retea de intreprinderi care doresc sa colaboreze. A doua etapa este alcatuita din calatorii la care participa doi reprezentanti ai seniorilor si managerilor. In cadrul vizitelor va fi observat modul de desfasurare a activitatii a altor companii din domeniu. Persoanele care participa la schimbul de experienta trebuie sa intocmeasca un jurnal in care sa noteze ceea ce au observat de-a lungul vizitelor si ce trebuie sa schimbe la compania unde lucreaza.
A treia etapa va fi construita din decaloguri, iar, la final, experientele din timpul calatoriilor vor fi impartasite mai multor intreprinderi.
Managerii constanteni sunt de parere ca exista segmente economice unde nu se gaseste forta de munca autohtona si sunt nevoiti sa aduca muncitori din tari precum Ucraina si Turcia. Liderii sindicatelor sunt de parere ca aceasta actiune este extrem de benefica, pentru ca oamenii isi pot forma o parere asupra locurilor de munca din Uniune si pot alege singuri un job care le ofera facilitatile dorite. La finalul proiectului "Seniorii si mobilitatea" va fi realizat un program de televiziune pe tema mobilitatii fortei de munca si va fi distribuit gratuit tuturor posturilor media. Promotorul proiectului este ONG-ul FIC din Danemarca, iar SIPTU din Irlanda, LITUCCE din Lituania, EXA TEAM Italia si KOMC din Danemarca sunt partenerii programului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.