>> Cea mai mare banca din Romania, BCR, si-a schimbat sigla, adaugand litera S (de la Sparkasse), simbolul Erste Bank.

>> Austriecii nu vor modifica numele bancii, pe care il considera "un activ de mare valoare".

>> BCR va lansa
>> Cea mai mare banca din Romania, BCR, si-a schimbat sigla, adaugand litera S (de la Sparkasse), simbolul Erste Bank.

>> Austriecii nu vor modifica numele bancii, pe care il considera "un activ de mare valoare".

>> BCR va lansa noi produse si servicii destinate clientilor, pentru a-si consolida pozitia de lider pe piata bancara.

Mariajul oficial intre Banca Comerciala Romana (BCR) si Erste Bank s-a petrecut, ieri, simultan in toate orasele tarii, in prezenta oficialitatilor si a clientilor bancii. La Bucuresti a plouat torential, ceea ce l-a facut pe presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila, sa prevesteasca un profit bun in Romania pentru actionarii grupului Erste: "Avem un mariaj cu ploaie bogata, ceea ce va aduce profit pentru grup". Presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a adaugat, la randul sau, o zicala inspirata despre ploaie si banci: "Se stie ca nu numai in Romania, ci si in lume, circula zicala ca banca iti da umbrela cand e soare si ti-o ia atunci cand ploua, iar noi am vrut sa aratam ca dam umbrele clientilor nostri si atunci cand ploua, ceea ce inseamna ca suntem aproape de ei". BCR gestioneaza in prezent active in valoare de 16 miliarde de euro si are 520 de sucursale in intreaga tara. Erste Group avea, la finele lunii iunie, active de 198 miliarde de euro si 2.700 de sucursale in opt tari.

Consolidare a pozitiei de lider
Noua sigla a bancii pastreaza initialele BCR, la care s-a adaugat litera "S" (de la Sparkasse), simbol care se regaseste si in denumirea Erste Bank, actionarul majoritar al BCR. Punctul rosu de deasupra "S"-ului reprezinta o moneda care intra intr-o cutie de economii. Austriecii de la Erste nu vor modifica, insa, si numele bancii, pe care il considera "un activ de mare valoare", notoriu si usor de identificat de catre clienti. "Sunt sigur ca lansarea noului logo reprezinta doar inceputul unei noi etape de succes in istoria BCR, precum si consolidarea pozitiei de lider al pietei bancare romanesti si a celei de membru important al Erste Group. Daca pana acum schimbarile au avut loc doar in interiorul bancii, a sosit momentul ca aceste schimbari sa fie vazute si din exterior. Schimbarea celui mai important element de identificare a bancii, logo-ul, arata ca BCR paseste intr-o noua era", a spus presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila. Imediat dupa lansare, Andreas Treichl si Nicolae Danila si-au deschis conturi personale la sucursala reorganizata a BCR de la Universitate. Presedintele Erste a depus in contul sau 100 de euro si si-a uitat pasaportul la ghiseu.

Centrul imobiliar, un nou serviciu
Potrivit presedintelui Erste, costurile de rebranding au variat in jurul a cateva milioane de euro. BCR va lansa si o noua campanie de imagine, al carei mesaj va fi "Gandim la fel". In luna septembrie, BCR va oferi clientilor o larga paleta de produse si servicii. Printre acestea se numara si deschiderea centrelor imobiliare-retail. "Aceste centre sunt concepute pentru a deveni punctul de referinta al pietei bancare romanesti, privind finantarea investitiilor imobiliare ale persoanelor fizice", au aratat oficialii BCR. In Bucuresti, centrul imobiliar este operational inca de ieri. Banca va mai lansa: un nou portal web, pachete de produse si servicii asociate contului curent (tranzactii on-line sau la telefon, plati, carduri de debit si/sau credit, interogari de sold, retrageri gratuite de numerar de la ATM etc.) si un nou centru de contact.
La Bursa, in opt-noua luni
Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, ar putea fi listata la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) in urmatoarele opt-noua luni, a declarat Andreas Treichl, presedintele bancii austriece. "Speram sa listam Erste Bank la Bucuresti in acest an, insa este o procedura complicata", a aratat Treichl. Oficialul Erste a mai spus ca grupul austriac conteaza pe un profit de aproximativ 40% la BCR, comparativ cu anul 2006, luand in calcul si cheltuielile de restructurare si de integrare a bancii in grupul Erste.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.