"Zis-a un batran: la tot lucrul pe care vrei sa-l faci, sa zici: de ma va certa Dumnezeu acum, ce va fi? Vezi ce raspunde gandul. Si de te va osandi, lasa-l indata si arunca lucrul pe care-l tii si ia altul, ca sa ai nadejde la el. Caci trebuie lucra
"Zis-a un batran: la tot lucrul pe care vrei sa-l faci, sa zici: de ma va certa Dumnezeu acum, ce va fi? Vezi ce raspunde gandul. Si de te va osandi, lasa-l indata si arunca lucrul pe care-l tii si ia altul, ca sa ai nadejde la el. Caci trebuie lucratorul sa fie gata in tot ceasul sa mearga pe calea sa. Si la lucru de vei sedea, chiar de vei umbla pe drum, aceasta zi-o totdeauna: de ne va chema Dumnezeu acum, cum va fi? Si vezi ce-ti raspunde constiinta. Si grabeste de fa orice iti zice. Iar de voiesti sa cunosti daca s-a facut mila cu tine, intreaba-ti constiinta! Si nu inceta sa faci aceasta, pana ce se va incredinta inima ta si constiinta iti va zice: credem in indurarile lui Dumnezeu, ca negresit va face mila cu noi. Insa ia aminte la inima ta, nu cumva sa spuna acest cuvant din indoiala. Iar de se va indoi in credinta pana la un fir de par, departe este de tine mila".
(din Patericul egiptean)


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.