Inainte de a disparea din viata publica, Fidel Castro i-a obligat pe cubanezi sa renunte la cateva dintre ultimele relicve ale imperialismului american: frigiderele din anii '50. Acestea au fost inlocuite de marfa adusa din China. Guvernul de la

Inainte de a disparea din viata publica, Fidel Castro i-a obligat pe cubanezi sa renunte la cateva dintre ultimele relicve ale imperialismului american: frigiderele din anii '50. Acestea au fost inlocuite de marfa adusa din China.

Guvernul de la Havana a importat peste 300.000 de frigidere din China, pe motiv ca se va reduce astfel consumul prea mare de energie. Numai ca disparitia "dragonilor care devoreaza electricitatea", asa cum i-a calificat El Lider Maximo, i-a intristat putin pe cubanezi. Pentru ei, Frigidaire, Kelvinator si Westinghouse, alaturi de niste modele vechi de Cadillacs si Lada, reprezentau motive de mandrie. Moraima Hernandez, o bucatareasa din Havana, este nemultumita de noul frigider, marca Haier.

Femeia i-a povestit unui reporter de la "The International Herald Tribune" ca a fost nevoie de opt barbati puternici pentru a lua vechiul Frigidaire, in timp ce noul aparat este atat de mic, incat putea sa il care si ea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.