Pret. Plata cu cardul de credit va scuteste de grija portmoneului, dar va costa mai mult Cu cardul de credit puteti cumpara orice bunuri, inclusiv masini sau motociclete, dar dobanzile pot scumpi cu circa o treime aceste achizitii. Inainte de obtine
Pret. Plata cu cardul de credit va scuteste de grija portmoneului, dar va costa mai mult Cu cardul de credit puteti cumpara orice bunuri, inclusiv masini sau motociclete, dar dobanzile pot scumpi cu circa o treime aceste achizitii. Inainte de obtinerea unui astfel de card, e bine sa comparati ofertele de pe piata si sa alegeti "plasticul" care vi se potriveste. Oferte comparate Cardurile de credit pentru diverse cumparaturi pot fi obtinute relativ usor, iar pentru sume mici (de maximum 1.000 de euro echivalent in lei) prezentati doar buletinul, o factura (telefon, gaze etc.) si, eventual, o adeverinta de salariu. In plus, majoritatea bancilor ofera si perioade de gratie, de 45-59 de zile, timp in care nu platiti nicio dobanda, conditia fiind sa achitati bancii suma cheltuita pana la expirarea termenelor mentionate. Cardurile au si costuri, in unele cazuri, destul de mari. Folosind un studiu al Finzoom.ro, am comparat oferta si costurile de la CEC (cardul Mastercard in lei), Raiffeisen Bank (Mastercard Standard in lei) si de la BCR (Eurocard Mastercard in lei). Perioadele de gratie sunt de 50-56 de zile, dar daca depasiti aceasta perioada veti avea de platit in plus la banca 17,18-17,5%/an (CEC), 28-30,23%/ an (Raiffeisen Bank) sau 22-23,94%/an (BCR). Daca vreti sa scoateti bani de pe cardurile de credit, dobanzile sunt si mai mari: 19,36%/an (CEC), 35,8%/an (Raiffeisen Bank) sau 25,3%/an (BCR). Concret, daca faceti cumparaturi de 10 milioane de lei vechi cu cardul de credit si returnati imprumutul dupa perioada de gratie veti plati in plus circa 3 milioane de lei vechi, iar pentru aceeasi suma in numerar veti achita bancii inca 3,5 milioane lei vechi. Carduri nebancare Pe piata au aparut si carduri cu cu denumiri neobisnuite (Cardulescu, Boom, Style), emise de institutii financiare nebancare (IFN). Printre ofertanti se numara BRD Finance IFN (Mastercard de mai multe tipuri, cu dobanzi de 27-29,8%/an), TBI Credit IFN (31,89%/an), Cetelem IFN (Cardulescu - 25,7-29,14%/an) etc.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.