Indicii BET si BET-C s-au depreciat in conditiile unei lichiditati de 9,2 milioane de actiuni. Saptamana bursiera s-a deschis cu o sedinta lipsita de culoare. Doi dintre indici au scazut cu sub un punct procentual, iar volumul rulat abia a depasit

Indicii BET si BET-C s-au depreciat in conditiile unei lichiditati de 9,2 milioane de actiuni.

Saptamana bursiera s-a deschis cu o sedinta lipsita de culoare. Doi dintre indici au scazut cu sub un punct procentual, iar volumul rulat abia a depasit noua milioane de actiuni, marcand cea mai slaba lichiditate de la inceputul acestui an.

ele mai lichide actiuni au pierdut, in medie, 0,87%, indicele compozit al pietei s-a depreciat cu 0,61%, iar valoarea totala a tranzactiilor a fost de 6,76 milioane de euro (22,14 milioane de lei). "Investitorilor le este, inca, teama sa intre la cumparare", este de parere Bogdan Milea, directorul Carpatica Invest Bucuresti. Tranzactii speciale cu actiunile BRD In sectorul bancar, actiunile BRD Groupe Societe Generale (BRD) au reusit un total de top, cu numai 2,2 milioane de lei. Ultima tranzactie cu actiuni BRD a fost incheiata la cotatia de 28,3000 lei/titlu, in scadere cu 2,08%.

La pretul de 28,5000 lei/actiune au fost perfectate trei tranzactii speciale (deal), in valoare totala de peste trei milioane de lei. Titlurile Bancii Transilvania (TLV) s-au ieftinit cu 0,55%, pana la pretul de 0,9050 lei/actiune, in timp ce actiunile Bancii Comerciale Carpatica Sibiu (BCC) au urcat cu 0,93%, pana la 0,5400 lei/titlu. In segmentul societatilor de investitii financiare (SIF), trei actiuni au inchis pe crestere, determinand o apreciere cu 0,66% a indicelui BET-FI.

Titlurile SIF au crescut cu 0,66% Cea mai mare crestere a fost adjudecata de cursul titlurilor SIF Transilvania (SIF3), care a castigat 2,03% fata de sesiunea anterioara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.