Pe lista vizitatorilor, alaturi de americani, britanici, rusi, japonezi, chinezi, indieni, s-au inscris si germanii. Germania este decisa sa trimita o misiune pe Luna, cel mai probabil in 2013. Oameni de stiinta, politicieni si reprezentanti ai in

Pe lista vizitatorilor, alaturi de americani, britanici, rusi, japonezi, chinezi, indieni, s-au inscris si germanii. Germania este decisa sa trimita o misiune pe Luna, cel mai probabil in 2013. Oameni de stiinta, politicieni si reprezentanti ai industriei spatiale au ajuns la aceasta concluzie in cadrul unei conferinte care s-a desfasurat recent la Bremen. Proiectul va fi prezentat parlamentului de la Berlin dupa ce acesta isi va relua sesiunea in toamna acestui an.

In anul 2004, pre- sedintele american, George W. Bush, a anun- tat ca SUA nu mai sunt interesate de planeta Marte, orientandu-se din nou asupra Lunii. NASA va trimite pe satelitul Pamantului o naveta de recunoastere in 2008 si intentioneaza ca in 2020 sa aiba oameni pe Luna. Toate acestea au fost ca un magnet pentru alte tari care s-au grabit sa nu ii lase singuri pe americani. Rusia, Marea Britanie, Japonia, China si India au precizat si ele ca vor sa isi trimita misiuni pe Luna.

Timp de trei zile, participantii la confe- rinta de la Bremen au dezbatut planul Centru- lui pentru Zboruri Spa- tiale (DLR) de con- struire a unei sonde. Proiectul, care va costa intre 300 si 400 milioane de euro, a primit numele "Lunar Exploration Orbi- ter". Sonda urmeaza sa fie echipata cu o camera care va realiza o cartografiere a Lunii, precum si cu un radar si alte 11 dispozitive ce vor inlesni studierea satelitului na- tural al Pamantului. Camera va fi construita dupa modelul celei de pe sonda europeana "Mars Express", conceputa de Gerhard Neukum de la Universitatea Libera din Berlin.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.