Descentralizarea, anticipatele si alegerile europarlamentare au fost subiectele discutate astazi de liberali in cadrul Biroului Permanent, informeaza Realitatea TV. Liberalii nu se gandesc inca la anticipate. Premierul Calin Popescu Tariceanu spune c
Descentralizarea, anticipatele si alegerile europarlamentare au fost subiectele discutate astazi de liberali in cadrul Biroului Permanent, informeaza Realitatea TV. Liberalii nu se gandesc inca la anticipate. Premierul Calin Popescu Tariceanu spune ca acum importanta este agenda cetateanului, si nu motiunea de cenzura pe care PSD doreste sa o introduca la adresa Guvernului. Tot la sedinta Biroului Politic de astazi, presedintele PNL a declarat ca lista de candidaturi pentru alegerile europarlamentare si toate detaliile legate de campanie vor fi stabilite la Delegatia Permanenta de la sfarsitul acestei saptamani.

"Asupra motiunii ne-am pronuntat. E o optiune pe care PSD o are, daca va trece atunci, putem discuta ce sa facem in continuare. E prematur sa discutam acest lucru. In calitate de prim-ministru sunt mai putin preocupat de acest lucru. Ma preocupa agenda cetatenilor", a declarat premierul.

Tariceanu a mai infirmat si speculatiile din presa potrivit carora Mihai Razvan Ungureanu ar fi renuntat sa fie cap de lista la europarlamentare: "Nu sunt la curent cu vreo decizie a lui Mihai Razvan Ungureanu de a nu mai candida la alegerile europerlamentare".

Premierul a vorbit, la finalul intalnirii si despre transferarea atributiilor administratiei centrale catre cea locala: "Descentralizarea va contribui la aducerea deciziei cat mai aproape de cetatean, principiu la care PNL tine in mod deosebit".

Premierul a mentionat ca pentru realizarea descentralizarii se are in vedere initierea unui program-pilot in anumite judete. "Riscurile trebuie avute in vedere si trebuie sa protejam cetatenii de anumite lucruri care in practica pot functiona diferit fata de cum apar ele in legi", a declarat premierul.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.