Astazi are loc, in cazarma Centrului de Pregatire pentru Aparare NBC "Muscel" de la Campulung-Muscel, incepand cu ora 11.00, ceremonialul de ridicare a drapelelor roman si german, in cadrul deschiderii oficiale a taberei pentru ingrijirea mormintelor
Astazi are loc, in cazarma Centrului de Pregatire pentru Aparare NBC "Muscel" de la Campulung-Muscel, incepand cu ora 11.00, ceremonialul de ridicare a drapelelor roman si german, in cadrul deschiderii oficiale a taberei pentru ingrijirea mormintelor de razboi. Tabara romano-germana pentru ingrijirea mormintelor de razboi se va desfasura in perioada 26 august - 8 septembrie, in localitatea Dragoslavele din judetul Arges. La activitate participa un detasament format din 12 militari germani, comandati de plutonierul adjutant Meyer Matthias si 12 militari profesionisti din Centrul de Pregatire pentru Aparare NBC "Muscel", comandati de locotenentul Dragos Damian. Intrata deja in traditia cooperarii dintre cele doua armate, activitatea are ca obiectiv reabilitarea mormintelor si operelor comemorative ridicate in memoria militarilor care au luptat in primul razboi mondial. Tabara este organizata in conformitate cu prevederile Acordului intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Federale Germania privind mormintele romanesti din Germania si mormintele germane din Romania, ratificat prin Legea nr. 170/1997. Actiunile din judetul Arges sunt coordonate de Sectia Traditii si Cultura Militara, din cadrul Directiei Operationalizare, Generare si Evaluare Forte a Statului Major General.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.