>> Din aceasta iarna, elevii care invata in 19 unitati de invatamant nu vor mai trebui sa suporte fumul degajat de sobele invechite.

Noile sisteme sunt mult mai sigure in exploatare si au fost introduse
in 6 gradinite,9 scoli general
>> Din aceasta iarna, elevii care invata in 19 unitati de invatamant nu vor mai trebui sa suporte fumul degajat de sobele invechite.

Noile sisteme sunt mult mai sigure in exploatare si au fost introduse
in 6 gradinite,9 scoli generale si 4 licee.
Inlocuirea in totalitate sau montarea de instalatii de incalzire noi s-a facut la: gradinitele nr. 11, 138, 201, 236, 256 si 279; scolile generale nr. 10, 27, 46, 56, 64, 71, 77, 85 si 307 si liceele: Colegiul Economic "A.D. Xenopol", Colegiul National "Iulia Hasdeu", Liceul Teoretic "Ady Endre" si Grupul scolar Industrial "Sf. Pantelimon".
De asemenea, s-a montat o centrala termica la Colegiul National Bilingv "George Cosbuc", incheindu-se astfel procesul de inlocuire a tuturor sistemelor vechi de incalzire. Este vorba despre sobele pe gaze, lemne sau pe baza de combustibil lichid. Pe raza sectorului 2 functioneaza in prezent 107 unitati de invatamant, dintre care 44 de gradinite, 30 de scoli generale, sase scoli speciale, doua scoli de arte si meserii si doua scoli de muzica si arte plastice. De asemenea, mai exista patru grupuri scolare, sapte licee si 12 colegii. Numarul total de elevi care invata pe raza sectorului 2 este de 43.762, pregatiti de 4.200 de cadre didactice.

Lucrarile, finalizate
pana pe 30 august
Pana pe 30 august vor fi incheiate toate investitiile derulate in scoli de Directia Generala de Administrare a Patrimoniului Imobiliar. Valoarea lucrarilor se ridica la suma de 46,3 milioane RON, din care cheltuielile materiale sunt de 8,1 milioane RON, iar cele de capital - de 38,1 milioane RON. In prezent, se reabiliteaza Corpul B al Colegiului Economic "A.D. Xenopol", dar si cladirea P±3 a Grupului scolar Industrial "Constantin Brancusi". Se consolideaza si se extinde Corpul B la Gradinita nr. 7; intreaga Gradinita nr. 135; este consolidat si reabilitat Corpul B al Colegiului Economic "Hermes". Reparatiile curente vizeaza igienizari ale salilor de clasa si ale grupurilor sanitare; reparatii la acoperisuri si terase; revizii la instalatiile electrice, reparatii la grupurile sanitare si la pardoseli; revizii la instalatiile de incalzire si la centralele termice; reparatii la canalizari si la tamplarie (usi si ferestre).

INVESTITIE
>> Doua sali de sport noi
In acest moment, pe raza sectorului 2 sunt in constructie inca doua sali de sport, care se adauga la cele cinci deja construite. Salile pot fi utilizate pentru nivel de practica competitionala locala, datorita dimensiunilor mai mari ce permit montarea de tribune pentru public. Amplasamentele se ridica in curtile scolilor generale nr. 30 din cartierul Tei si nr. 40 din cartierul Andronache. Primaria a alocat de la bugetul local suma de 3,4 miliarde de lei pentru realizarea viabilizarilor (racorduri la canalizare, apa, gaze, retea electrica).


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.