PSD spera sa obtina 10-12 mandate in alegerile pentru Parlamentul European, a declarat, luni,  presedintele PSD, Mircea Geoana, citat de Rompres.
El a motivat aceasta estimare prin scorul mediu pe care PSD il inregistreaza in sondaje, de 25
PSD spera sa obtina 10-12 mandate in alegerile pentru Parlamentul European, a declarat, luni, presedintele PSD, Mircea Geoana, citat de Rompres.
El a motivat aceasta estimare prin scorul mediu pe care PSD il inregistreaza in sondaje, de 25%, precum si prin 'baza buna de pornire'. 'Suntem si realisti', a adaugat Geoana.

Lista candidatilor PSD pentru europarlamentare nu a fost definitivata, Comitetul Executiv National stabilind doar care vor fi primii patru social-democrati de pe lista. Conform presedintelui PSD, primii patru candidati pentru PE sunt secretarul general al PSD, Titus Corlatean, vicepresedintele PSD Victor Ponta si deputatii Adrian Severin si Vasile Puscas.

Pentru Geoana, atat cei patru, cat si ceilalti candidati la PE, trebuie sa dea dovada de notorietate, credibilitate, experienta si profesionalism, dar si de sprijin politic intern si extern.

Lista candidatilor va fi completata saptamana viitoare, pana la pozitia 35, a mentionat liderul PSD.

Vicepresedintele Cristian Diaconescu a dorit sa precizeze ca nu s-a retras in mod efectiv de pe lista de candidati. El a aratat ca nu se poate afla insa pe aceasta lista, deoarece are niste 'probleme personale pe care nu le doreste nimanui'.

Un alt social-democrat asupra caruia plana suspiciunea ca nu ar accepta sa candideze la PE - Victor Ponta - a precizat ca este dispus 'sa candideze si sa se bata la Parlamentul European, daca interesele partidului o cer'.

'Nu am cerut si nu am dorit sa candidez la Parlamentul European, dar am inteles ca s-a facut un sondaj in care peste 10% din preferinte s-au indreptat catre trei social-democrati: Cristian Diaconescu, Titus Corlatean si eu. Cristi, din motive justificate, nu poate candida. In masura in care este absoluta nevoie de mine pe lista pot merge sa candidez, sa ma bat la PE. Important pentru mine este sa avem rezultate cat mai bune', a afirmat Victor Ponta.

Vicepresedintele social-democrat si-a exprimat satisfactia pentru faptul ca PSD a decis sa sustina proiectul privind introducerea votului uninominal in varianta Pro Democratia. De altfel, si Mircea Geoana a precizat ca aceasta va fi forma pe care social-democratii o vor sustine in Comisia de cod electoral.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.