Ministerul Turismului va promova zilele acestea o noua lege, de fapt o modificare revolutionara a actualei legi ce guverneaza turismul in Romania (Ord. 58).

Ce se va schimba? Se va schimba, practic, intreg modul de organizare a Autoritatii
Ministerul Turismului va promova zilele acestea o noua lege, de fapt o modificare revolutionara a actualei legi ce guverneaza turismul in Romania (Ord. 58).

Ce se va schimba? Se va schimba, practic, intreg modul de organizare a Autoritatii Centrale pentru Turism. Se va infiinta Organizatia Nationala pentru Turism, care va prelua de la minister atributiile de promovare, autorizare si control.
Astazi, deciziile se iau extrem de greu, mecanismul este greoi si birocratic. De exemplu, pentru a lansa astazi o campanie de presa este nevoie de minimum... 3 luni! Evident, nu pot exista reactii rapide la problemele care, din pacate, in turism apar intotdeauna - gripa aviara, inundatiile etc. In plus, activitatea in turism este sezoniera, totul este in miscare, totul se schimba. De aceea este nevoie de o organizatie supla, cu decizii rapide.
Tot din cauza acestei birocratii, in ultimii ani au ramas nefolosite cateva milioane de euro, anual, din bugetul de promovare! Este aberant sa ai bani si sa nu poti sa-i consumi, desi Romania are nevoie de promovare, interna si externa, astazi mai mult ca niciodata. In fapt, acesta este modelul european. In Franta, de exemplu, exista Oficiul de Promovare, cunoscut in toata lumea: Maison de la France! Nu trebuie sa mai inventam noi roata, ea a fost deja inventata!
Sa speram ca aceasta lege va fi promovata, pentru binele turismului si turistilor romani!


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.