Comitetul Executiv al PSD trebuie sa adopte astazi o decizie statutara in privinta motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, decizia luata la Bran fiind una neoficiala.
sedinta PSD ar putea fi una tensionata, avand in vedere ca, dupa
Comitetul Executiv al PSD trebuie sa adopte astazi o decizie statutara in privinta motiunii de cenzura impotriva Guvernului Tariceanu, decizia luata la Bran fiind una neoficiala.
sedinta PSD ar putea fi una tensionata, avand in vedere ca, dupa intrunirea neoficiala de la Bran, o parte dintre liderii partidului au inceput sa se indoiasca de reusita motiunii de cenzura.
Ion Iliescu si-a exprimat public dezacordul fata de ideea depunerii unei motiuni de cenzura si mai ales fata de intrarea PSD la guvernare. Grupul de la Cluj este principalul sustinator al ideii privind provocarea demiterii Guvernului Tariceanu prin motiune de cenzura, liderii clujeni fiind cei care au impus adoptarea deciziei de la Bran. Vineri, in cadrul Comitetului Executiv al PSD Cluj, aceasta decizie a fost reiterata, Ioan Rus pledand vehement pentru anticipate in cazul in care motiunea de cenzura va fi adoptata in Parlament. Clujenii au luat in calcul si varianta in care partidul nu va duce pana la capat demersul de demitere a Guvernului. Pentru a preintampina o astfel de situatie, partizanii motiunii l-au amenintat pe Mircea Geoana ca ii vor cere socoteala pentru indecizie politica. De altfel, la Cluj, pesedistii din jurul lui Ioan Rus s-au referit la Mircea Geoana ca fiind "presedinte intre ghilimele".
Astazi PSD ar trebui sa anunte si varianta finala a listei de candidati pentru alegerile din noiembrie. Insa este putin probabil ca acest lucru sa se intample, deoarece nici unul dintre liderii nominalizati de Geoana drept candidati nu este de acord sa participe la alegeri. Cristian Diaconescu, Victor Ponta, Titus Corlatean, Vasile Puscas si Vasile Dancu refuza sa candideze, in ciuda eforturilor facute de Mircea Geoana pentru a-i convinge. Presedintele PSD a mai facut si aseara o astfel de incercare, convocandu-i pe vicepresedinti la o noua intalnire informala, inainte de sedinta de astazi, pentru a dezbate din nou subiectul spinos al listei de candidati.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.