Alina Andrei Cei mai multi conducatori auto sunt luati prin surprindere de schimbarea brusca a vremii, care da intotdeauna peste cap traficul rutier. Vizibilitatea redusa, pe de o parte, precum si aderenta scazuta a pneurilor autovehiculelor pe supr
Alina Andrei Cei mai multi conducatori auto sunt luati prin surprindere de schimbarea brusca a vremii, care da intotdeauna peste cap traficul rutier. Vizibilitatea redusa, pe de o parte, precum si aderenta scazuta a pneurilor autovehiculelor pe suprafata carosabila, ambele cauzate de ploaie, pot constitui adevarate capcane pentru soferii imprudenti, care ruleaza cu viteza sau se angajeaza in efectuarea unor manevre hazardate de depasire. Pentru a evita comiterea unor accidente neplacute, produse de carosabilul ud, reprezentantii Politiei Romane ofera cateva sfaturi conducatorilor auto. Iata care sunt acestea: - inainte de a pleca la drum, verificati intotdeauna starea tehnica a autovehiculului. De asemenea, nu uitati sa va puneti centura de siguranta; - este extrem de important ca pe vreme ploioasa sa se adopte o maniera calma de conducere, un regim de viteza scazut, adaptat permanent conditiilor de drum, iar fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare; - totodata, este indicat ca soferii sa nu se opreasca sau sa stationeze in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor nationale ori judetene. Vantul puternic sau chiar furtunile anuntate de meteorologi pot duce la ruperea de arbori, care pot produce adevarate drame cazand peste autovehicule; - trebuie sa pastrati o distanta corespunzatoare fata de vehiculele care circula inainte, pentru a putea opri in conditii de siguranta, atunci cand acestea franeaza brusc; - nu intrati in depasire decat dupa o atenta asigurare; - respectati cu strictete semnalele politistilor rutieri.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.