Iadul pe pamant. Guvernul elen a declarat starea de urgenta, multe state oferindu-si ajutorul, printre care si Romania Incendiile fac ravagii in Grecia, numarul mortilor din Peloponez ajungand la 51 de morti. Se pare ca incendiile din Grecia nu au f
Iadul pe pamant. Guvernul elen a declarat starea de urgenta, multe state oferindu-si ajutorul, printre care si Romania Incendiile fac ravagii in Grecia, numarul mortilor din Peloponez ajungand la 51 de morti. Se pare ca incendiile din Grecia nu au fost provocate doar de canicula, ci exista chiar suspiciuni ca focul ar fi fost pus intentionat de o mana criminala. Insusi premierul elen, Costas Karamanlis, care a declarat stare de urgenta la nivel national, a afirmat ca existenta mai multor focare simultan nu este o coincidenta. Au fost arestate doua persoane, un barbat de 65 de ani, care a fost vazut dand foc langa orasul Areopolis, si o femeie de 77 de ani, care a provocat un incendiu dupa ce a gatit in gradina. Turistii romani sunt in siguranta Operatorii de turism spun ca nu este cazul ca romanii care au ales sa-si petreaca vacanta in Grecia sa-si faca griji. "Incendiile au loc in Peloponez, in sudul partii continentale, iar 99% dintre romani sunt concentrati in centrul Greciei continentale, pe destinatii ca Halkidiki si Katerini, dar si in insulele grecesti. Insulele sunt izolate de sursa de incendiu, iar partea centrala a Greciei se afla si ea la o distanta mare de Peloponez", ne-a declarat Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. 9.000 de pompieri se lupta cu focul In doar cateva zile, incendiile din Grecia au distrus sute de sate si mii de hectare de padure. Focul se intinde pe o distanta de 160 kilometri. Peste 9.000 de pompieri si 500 de soldati au fost mobilizati pentru a stinge incendiile, folosindu-se 1.800 de autospeciale, doua avioane si elicoptere. Mai multe tari, printre care si Romania, vor trimite avioane, elicoptere sau pompieri pentru a ajuta autoritatile elene in lupta cu focul.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.