Primarul Ion Lungu a avut, zilele trecute, o intalnire la Bucuresti cu ministrul Culturii si cu secretarul de stat pentru Culte, carora le-a cerut 1,1 milioane de lei pentru sprijinirea unui numar de 11 parohii din municipiul Suceava. "Sper ca aceste
Primarul Ion Lungu a avut, zilele trecute, o intalnire la Bucuresti cu ministrul Culturii si cu secretarul de stat pentru Culte, carora le-a cerut 1,1 milioane de lei pentru sprijinirea unui numar de 11 parohii din municipiul Suceava. "Sper ca aceste parohii sa depuna in termen util la Ministerul Culturii documentatia necesara, devizele generale si autorizatiile de constructie. Incepand de la 1 septembrie, voi angaja un tanar care a absolvit Facultatea de Teologie si pe cea de Istorie pe post de consilier personal pe probleme de culte religioase", a declarat primarul Ion Lungu. Pentru patru dintre cele 11 biserici care sunt vechi de cateva sute de ani - Sfantul Gheorghe (Mirauti), Sfantul Simeon (Turnu Rosu), Sfanta Treime (Burdujeni sat) si Sfantul Dumitru - s-a solicitat alocarea a cate 100.000 de lei. Celelalte sapte biserici sunt lacasuri de cult crestin ortodox a caror constructie a inceput recent si pentru majoritatea carora s-a solicitat de la Guvern alocarea a 100.000 de lei. Exceptie fac bisericile Sfanta Cuvioasa Paraschiva din Obcine si o biserica situata pe strada Grigore Alexandru Ghica din cartierul Itcani, pentru care s-a cerut doar 50.000 de lei, precum si Catedrala "Nasterea Domnului", pentru care primarul a solicitat 200.000 de lei.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.