Intrecerile de tenis de pe tablourile principale de simplu ale US Open, cel de-al patrulea si ultimul turneu de Grand Slam al anului, incep astazi pe terenurile de la Flashing Meadow. Principalii favoriti ai competitiei  au fost desemnati elveti
Intrecerile de tenis de pe tablourile principale de simplu ale US Open, cel de-al patrulea si ultimul turneu de Grand Slam al anului, incep astazi pe terenurile de la Flashing Meadow. Principalii favoriti ai competitiei au fost desemnati elvetianul Roger Federer si belgianca Justine Henin, liderii clasamentelor mondiale masculin, respectiv feminin. Federer, detinatorul titlului la US Open, porneste pentru al patrulea an consecutiv din pole-position. El a castigat 12 turnee de Grand Slam si este la doar doua reusite de egalarea recordului detinut de americanul Pete Sampras. De cealalta parte, Justine Henin, castigatoare de patru ori la Roland Garros, care a fost invinsa in finala de anul trecut de la US Open de rusoaica Maria sarapova (cap de serie nr. 2 la actuala editie a turneului), a declarat ca doreste sa-si adjudece trofeul Open-ul american, la care participa pentru a noua oara.
Romania va fi reprezentata pe tabloul masculin de simplu doar de Andrei Pavel, care a acces in aceasta faza a competitiei dupa victoria cu 7-5, 6-4 obtinuta in fata slovacului Lukas Lacko in turul al treilea al calificarilor. In runda intai a US Open, Pavel il va intalni, in premiera, pe germanul Dominik Meffert.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.