Potrivit unui consilier al liderului de la Kremlin, bombardierele vor fi folosite ca mijloace strategice de intimidare. Proiectul anuntat de Putin este o reactie la deteriorarea relatiilor cu Occidentul pe fondul disputei privind scutul america
Potrivit unui consilier al liderului de la Kremlin, bombardierele vor fi folosite ca mijloace strategice de intimidare. Proiectul anuntat de Putin este o reactie la deteriorarea relatiilor cu Occidentul pe fondul disputei privind scutul american antiracheta si, mai nou, privind suveranitatea asupra Oceanului Arctic. Un general rus de rang inalt a avertizat, chiar, recent, Republica Ceha ca va face o mare greseala daca va permite Statelor Unite sa foloseasca teritoriul ei. Iuri Baluievski, seful armatei ruse, a declarat ca Praga ar trebui sa nu ia nicio decizie finala in ceea ce priveste amplasarea scutului pana anul viitor, cand vor avea loc alegeri prezident iale in Statele Unite. Analistii militari recunosc ca Rusia dispune de tehnologii impresionante, intre care racheta S-400 si un sistem de interceptare superior celui american Patriot. O alta arma noua este racheta supersonica de croaziera Meteorit-A. Echilibru strategic Rusia a folosit o expozitie de la salonul aeronautic din Jukovski, o suburbie a Moscovei, pentru a prezenta cele mai noi tehnologii aviatice. Printre acestea versiunea modernizata a avionului Suhoi, dotat cu un nou motor si un nou sistem radar, dar si noul tip de MIG, 29-OVT. Cu ocazia deschiderii Salonului aeronautic, presedintele Putin a declarat ca este hotarat sa faca din industria aeronautica o prioritate nationala dupa ce timp de mai multe decenii aceasta a ramas in urma Occidentului. Putin a anuntat ca Rusia va incepe, de asemenea, fabricarea la scara larga a avioanelor civile. Rusia are un obiectiv foarte important si anume de a-si pastra calitatea de lider in product ia de echipament militar, a declarat presedintele. Potrivit analistilor militari rusi, Putin nu doreste o confruntare cu Occidentul, ci doar restabilirea echilibrului strategic cu Statele Unite. Rusia doreste o balanta de putere. Doreste sa fie intr-o pozitie de echilibru cu Statele Unite, a precizat un expert al Kremlinului. Afirmatiile survin in urma deciziei luate, in urma cu doua saptamani, de a incepe misiunile cu raza lunga de actiune ale bombardierului strategic capabil sa loveasca Statele Unite cu arme nucleare. O serie de patrule deasupra Atlanticului, Pacificului si Oceanului Arctic si-au inceput misiunea, pentru prima data din 1992.


Despre autor:

Sursa: Umbraonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.