"Cat de solid si cat de competent va fi viitorul Guvern e responsabilitatea presedintelui si a partidelor parlamentare", a spus Geoana, care a constatat ca "se incearca o transferare a responsabilitatii catre PSD in ceea ce priveste efectele motiunii
"Cat de solid si cat de competent va fi viitorul Guvern e responsabilitatea presedintelui si a partidelor parlamentare", a spus Geoana, care a constatat ca "se incearca o transferare a responsabilitatii catre PSD in ceea ce priveste efectele motiunii de cenzura", informeaza Mediafax. El a explicat faptul ca, dupa votarea motiunii de cenzura, presedintele Traian Basescu este cel care ar trebui sa apeleze la PSD, ca partidul cu cea mai mare pondere parlamentara, pentru formarea unui nou Executiv si dupa aceea la altii, fiind obligatia sefului statului sa asigure conditiile pentru formarea noului Guvern. Liderul social-democrat a sustinut ca PSD nu face decat sa-si exercite rolul de partid de opozitie a carui datorie este sa depuna motiune de cenzura atunci cand considera ca Guvernul nu mai este capabil sa raspunda asteptarilor populatiei. Mircea Geoana a tinut sa isi exprime nemultumirea fata de afirmatiile liderilor PD si PNL privind neparticiparea la guvernare alaturi de PSD, avertizand ca fara PSD nu poate fi adoptata nici o initiativa legislativa in Parlament. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.