SPECTACOL PE PICIOROANGE LA SIBIU. Peste 40 de artisti din Belgia au defilat de la picioroange de un metru pana la unele de patru metri in centrul municipiului Sibiu, in acorduri de muzica flamanda, spre incantarea sutelor de turisti si localnici.
SPECTACOL PE PICIOROANGE LA SIBIU. Peste 40 de artisti din Belgia au defilat de la picioroange de un metru pana la unele de patru metri in centrul municipiului Sibiu, in acorduri de muzica flamanda, spre incantarea sutelor de turisti si localnici.

11:45 - ILEGAL
AMENDA. O ucraineanca a fost amendata cu 3.000 de lei, dupa ce a incercat sa introduca in Romania 4.173 de pachete de tigari.
ITALIA. Parintii celor patru copii rromi morti in incendiul de vineri, izbucnit intr-o tabara aflata la periferia localitatii Livorno, au fost arestati.

11:50 - INAUGURARE
DOSAR PENAL. Un tanar din Republica Moldova care a traversat Prutul inot, cu intentia de a ajunge in Italia pentru a-si gasi un loc de munca, a fost depistat de polistii de frontiera ieseni. Tanarul nu avea documente de identitate, iar politistii i-au intocmit dosar penal.
SEDIU NOU. In Calea Vitan, nr. 242, din Sectorul 3 al Capitalei, a fost inaugurat noul sediu al Biroului de tamponari usoare. Masura a fost luata dupa ce, numai in anul in curs, in acest sector s-au inregistrat peste
6.000 de tamponari.


TULCEA - 500 kilograme de peste confiscate
Un barbat din Tulcea a fost surprins ieri transportand cu autoturismul personal, pe faleza orasului, peste 500 kg de peste. Acesta a fost vazut de jandarmi in timp ce descarca pestele, neputand justifica insa cu acte legale provenienta kilogramelor de peste pe care le avea in masina. Cantitatea de crap si somn in valoare de circa 5.000 de lei a fost confiscata. Barbatului i s-a intocmit dosar penal.


BUZAU - Drumul 10 Buzau - Brasov, deblocat
Drumul National 10 Buzau - Brasov a fost ieri redeschis circulatiei, dupa ce lucratorii Companiei de Autostrazi si Drumuri Nationale au lucrat mai bine de zece ore pentru curatarea stancilor si aluviunilor ce au blocat drumul la kilometrul 81. Mihai Burducea, directorul Companiei de Autostrazi Buzau, a declarat ca in prima faza utilajele nu au facut fata, motiv pentru care drumul national a fost inchis. In zona barajului Siriu au lucrat cinci utilaje, drumarii reusind sa deblocheze circulatia.


DAUNE - Case inundate in zona Cotroceni
Peste 12 case din apropierea Palatului Cotroceni din Capitala au fost inundate ieri-dimineata, dupa ce o conducta Apa Nova s-a spart. In zona, circulatia a fost oprita, iar Apa Nova incearca sa remedieze situatia in cel mai scurt timp. De asemenea, reprezentantii Apa Nova au declarat ca vor discuta cu oamenii ale caror case au fost afectate de inundatie si vor incerca sa le plateasca daune.


VRANCEA - Impuscat in cap de un politist
Un tanar de 20 ani, din comuna vranceana Garoafa, a fost impuscat in cap sambata noaptea de un politist din localitate. Conform biroului de presa al IJP Vrancea, in jurul orei 3:20, agentul de politie Bogdan Ladunca a vrut sa aplaneze un scandal intre doua grupuri. Cand agresorii s-au apropiat la trei-patru metri distanta, agentul a scos pistolul si a tras intai doua focuri de avertisment, iar apoi in plan vertical. Glontul l-a lovit in cap pe Florin S. Politistul a raportat evenimentul si a sunat la Ambulanta. Procurorii au demarat o ancheta in acest caz.


POLITIE - Informatii in sistem Call Center
Incepand de azi, cetatenii care vor suna la sectiile de politie vor primi informatii, in functie de solicitarile acestora, la un sistem robotizat de telefonie. Pentru informatii legate de eliberarea unor documente vor apasa tasta 1; pentru programul de audiente al sectiei - tasta 2; pentru informatii privind reexaminarile si tamponarile usoare - tasta 3. Se poate opta insa si pentru legatura telefonica cu un politist, prin apasarea tastei 4, iar pentru reascultarea mesajului, apasand tasta 9. Pentru a sesiza un eveniment urgent, cetatenii vor putea apela in continuare 112.


LOCOTENENTA - Slujba, oficiata de Mitropolitul Daniel
Slujba de ieri de la Sfanta Catedrala a fost oficiata de catre Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Daniel, acesta detinand locotenenta patriarhala dupa decesul Prea Fericitului Parinte Teoctist. Slujba de pomenire, la 40 de zile de la trecerea in vesnicie a Patriarhului Teoctist, va fi oficiata la 11 septembrie. Alegerea noului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane va avea loc la 12 septembrie, la ora 17:00, dupa Sedinta Sfantului Sinod, in care vor fi desemnati candidatii si care se va desfasura in dimineata aceleiasi zile.


INTERVENTIE - Circulatie reluata la Moeciu
Circulatia a fost reluata in totalitate pe Drumul judetean 112 F, intre localitatile Moeciu de Jos - Moeciu de Sus, traficul derulandu-se in momentul de fata pe ambele sensuri. In urma interventiei autoritatilor locale, sub coordonarea Prefecturii, au fost efectuate lucrari de degajare a carosabilului, reusind pana la urma sa se faca legatura intre cele doua localitati.


STATISTICA - Podurile feroviare sunt depasite
Din cauza lipsei banilor, foarte multe poduri feroviare sunt in paragina. Circa 3.000 de poduri feroviare din tara, adica 17% din total, au durata de utilizare expirata, iar 60% necesita reparatii urgente. Anul acesta se vor investii numai 20 de milioane de lei pentru reabilitarea a 27 de poduri si tunele chiar daca, in aceasta situatie sunt cateva sute de poduri. "Sunt in curs de pregatire procedurile de achizitie publica pentru atribuirea contractelor de executie de lucrari de reparatii la celelalte poduri si tuneluri", conform CFR infrastructura.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin