Sindicalistii sunt nemultumiti de blocajul total al activitatii SNIF ca urmare a sechestrului pus de catre ANAF asupra societatii si cer privatizarea unitatii in integralitatea sa, pe baza unei strategii elaborate de Agentia Domeniilor Statului. Repr
Sindicalistii sunt nemultumiti de blocajul total al activitatii SNIF ca urmare a sechestrului pus de catre ANAF asupra societatii si cer privatizarea unitatii in integralitatea sa, pe baza unei strategii elaborate de Agentia Domeniilor Statului. Reprezentantii USIF spun ca ANAF a blocat si sursa de salarii, astfel ca angajatii nu isi mai pot primii banii. In aceste conditii, sindicalistii cer ministrului Agriculturii sa ia masuri pentru scoaterea SNIF din executare silita, pentru a putea privatiza unitatea.
Protest inoportun
Daniel Dragan, directorul general al Agentiei Domeniilor Statului, care patroneaza SNIF, a declarat ca problemele semnalate de sindicalisti au fost fie rezolvate, fie sunt in curs de rezolvare imediata, astfel ca protestul acestora este inoportun. El a precizat ca au fost platite salariile restante, iar procedurile pentru incredintarea directa a lucrarilor comandate de Administratia Nationala de Imbunatatiri Funciare (ANIF) sunt finalizate, asa cum au solicitat sindicalistii. Dragan a precizat ca exista bani in conturile ANIF pentru salariatii SNIF. Ultima problema si, se pare, cea mai importanta pentru sindicalisti, este privatizarea societatii. "Ordinul de intrare in administrare speciala a SNIF este in mapa ministrului Remes si va fi probabil semnat in zilele urmatoare si publicat in Monitorul Oficial in aceasta saptamana, astfel ca situatia SNIF se va debloca foarte curand", a spus Dragan.
Numai pe Remes il vor
Sindicalistii nu au fost multumiti sa-l aiba interlocutor pe Daniel Dragan si au declansat greva foamei pentru a discuta numai cu ministrul Remes, pentru ca "trebuie sa se implice in rezolvarea cerintelor noastre", a declarat liderul sindical Vasilica Blebea. Ministrul Agriculturii, Decebal Traian Remes, si-a mentinut, ieri, intr-o conferinta de presa, opinia conform careia prezenta sindicalistilor in fata sediului ministerului este inutila, intrucat nu aceasta institutie trebuie sa le rezolve cererile. Remes a spus ca, din punctul lui de vedere, sindicalistii pot sta in fata ministerului pe toata durata mandatului sau, care poate fi de ore, zile sau ani, pentru ca nu este de competenta lui sa rezolve problema protestatarilor. Referindu-se la un eventual ordin privind administrarea speciala, Decebal Traian Remes a repetat ca nu are dreptul, nici baza legala si nici suficiente argumente pentru a semna acest document care presupune sa protejeze o societate comerciala in fata altora, carora le este datoare. "Voi proceda ca de fiecare data. Cand dau o semnatura, o dau in deplina convingere. Solicitarea lor ar aduce atingere atator altora", a adaugat ministrul, precizeaza Mediafax.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.