In urma incidentelor grave de la Buzau, "ros-albii" risca patru etape de suspendare a terenului propriu, avand in vedere ca fanii sunt recidivisti. Oficialii doresc ca jocurile sa se dispute in provincie.    Start nervos pentru Dinamo i
In urma incidentelor grave de la Buzau, "ros-albii" risca patru etape de suspendare a terenului propriu, avand in vedere ca fanii sunt recidivisti. Oficialii doresc ca jocurile sa se dispute in provincie.    Start nervos pentru Dinamo in noul sezon. Dupa disputa verbala destul de dura dintre actionarii Vasile Turcu si Florian Walter, suporterii s-au batut cu jandarmii la Buzau, in prima etapa a noului sezon.     RECIDIVISTI. In aceasta situatie, fiind vorba despre recidiva, "cainii" risca sa joace patru etape fara spectatori. "Cazul va fi judecat in aceste zile. In functie la ce articol se vor incadra in cadrul regulamentului disciplinar, este posibil ca terenul propriu sa fie suspendat intre doua si patru etape ori sa evolueze cu spectatori, dar in afara Bucurestiului", a declarat oficialul LPF Mircea Cezar Ionescu. Presedintele Nicolae Badea cauta o stratagema pentru a evita o eventuala suspendare: "Vom cere Ligii sa jucam meciurile de pe teren propriu in deplasare. Regretam cele intamplate, Dinamo nu are nevoie de asemenea sustinatori". O varianta ar fi Piatra-Neamt, acolo unde "cainii" intentioneaza sa dispute si meciurile din grupele Ligii Campionilor, in eventualitatea in care vor depasi turul 3 preliminar.     FANII ACUZA! Reactia lui Badea i-au facut pe fani sa ia atitudine pe site-ul "dinamomania". "Vorbiti despre pretuirea fanilor, dar omiteti deliberat conditiile mizere de pe Stadionul Dinamo. Alte echipe nou-promovate au reusit in cateva luni sa-si amenajeze stadioane decente". Suporterii mai sustin ca insisi conducatorii instiga la violenta: "Actionarii din fotbal cei mai intens mediatizati sunt prieteni cu dumneavoastra. Va pupati si va salutati de cate ori aveti ocazia, in timp ce in ziare polemizati". Nu in ultimul rand, fanii cred ca doleanta lui Badea este o diversiune: "Oare nu se incearca sa se ascunda faptul ca stadionul propriu nu indeplineste normele UEFA? Este mai mare rusinea ca Dinamo sa nu aiba un stadion omologat pentru Liga Campionilor. Problema cu disputarea meciurilor in afara Bucurestiului nu este decat un alibi murdar".     Ancheta totala Comisia de Disciplina a LPF ar putea acheta, pe langa incidentele de la Buzau dintre galeria dinamovista si jandarmi, si cazurile legate de galeriile Stelei si Rapidului. Astfel, in timpul meciului amical Steaua - Charleroi, un suporter al "ros-albastrilor" a patruns pe teren si a incercat sa-l loveasca pe portarul oapetilor, in timp ce la Supercupa Romaniei fanii rapidisti au aprins torte, lucru interzis de regulament. In aceasta situatie, este posibil ca LPF sa ia o masura unitara impotriva celor trei rivale, pentru a se evita eventualele acuzatii de favoritism sau de discriminare.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.