Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a anuntat ca Romania a trimis, marti, Comisiei Europene, Programul National de Reforme in contextul Strategiei Lisabona, peste trei saptamani urmand sa inceapa monitorizarea interna a in
Seful Departamentului pentru Afaceri Europene, Adrian Ciocanea, a anuntat ca Romania a trimis, marti, Comisiei Europene, Programul National de Reforme in contextul Strategiei Lisabona, peste trei saptamani urmand sa inceapa monitorizarea interna a indeplinirii angajementelor asumate de Bucuresti, relateaza Mediafax.
Ciocanea a mai spus ca prioritatea Romaniei in etapele imediat urmatoare o constituie cresterea competitivitatii societatii romanesti.
Potrivit lui Ciocanea, competitivitatea societatii presupune competitivitate fiscala, imbunatatirea managementului fiscalitatii, competitivitatea mediului de afaceri, flexibilitatea pietei muncii in contextul cresterii securitatii salariatilor, descentralizarea administrativa si reforma sistemelor de sanatate, pensie, invatamant si cercetare.
Guvernul a aprobat, saptamana trecuta, Programul National de Reforme, document care include masurile prioritare necesare pentru cresterea competitivitatii economiei romanesti, in vederea recuperarii decalajelor fata de celelalte state membre ale Uniunii Europene.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.