Cinemax, ora 14.25
"Marele Gatsby" (drama)
Cu un scenariu realizat de Francis Ford Coppola, dupa romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, "The Great Gatsby" relateaza povestea misteriosului si evazivului Jay Gatsby, un om de afaceri extre
Cinemax, ora 14.25
"Marele Gatsby" (drama)
Cu un scenariu realizat de Francis Ford Coppola, dupa romanul omonim al lui F. Scott Fitzgerald, "The Great Gatsby" relateaza povestea misteriosului si evazivului Jay Gatsby, un om de afaceri extrem de bogat caruia ii place sa-si cheltuiasca banii pe petreceri lungi, tinute pe proprietatea lui din Long Island. Dar cine este? De unde vine? Umbla cateva zvonuri, insa nu se stie nimic cu siguranta, dar, atat timp cat petrecerile continua, nimanui nu pare sa-i pese prea mult. Un film realizat de Jack Clayton, cu Robert Redford, Mia Farrow si Bruce Dern in rolurile principale.

TVR Cultural, ora 17.55
"Cine l-a ucis pe Ivan cel Groaznic" (documentar)
Stalin l-a admirat. Restul Europei credea despre el ca este nebun. Sigur este ca vorbim despre unul dintre cei mai nemilosi tirani din istorie. Numele sau creeaza imaginea unui om de o cruzime si paranoia iesite din comun, cu toate acestea, pentru multi dintre rusi, el este un erou national. Vorbim de o persoana caracterizata de contradictii: un om al lui Dumnezeu care isi tortura personal victimele si care si-a batut fiul pana l-a omorat; un despot care adesea se comporta ca un las, solicitandu-i aliatei sale, Regina Elisabeta I a Angliei, azil politic; un om care se credea ales pentru a salva sufletele oamenilor sai, dar care, in mod brutal, ii si ucidea pe acesti oameni. In acest documentar, David Wilson redeschide unul dintre cele mai misterioase cazuri din toate timpurile, moartea primului dictator rus, si isi incepe ancheta pornind de la zvonurile vremii conform carora Ivan a fost sugrumat in propriul palat.

Viasat History, ora 19.00
"Impresionistii" (documentar)
Pentru aceasta seara, in cadrul seriei de documentare dedicate pictorilor impresionisti, atragem atentia asupra a doua episoade difuzate consecutiv, ce-i aduc in centru pe Paul Gauguin si Van Gogh. Pe langa analizarea celor mai importante tablouri semnate de acestia, gazda programului, Tim Marlow, prin intermediul operelor lor, ne va prezenta si vietile celor doi pictori.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.