Imigrantii est-europeni reprezinta cea mai mare amenintare pentru speciile de crap si stiuca din Marea Britanie, deoarece pestele este considerat o delicatesa in tari precum Romania, Polonia si Bulgaria. Astfel, potrivit presei britanice, nici schim
Imigrantii est-europeni reprezinta cea mai mare amenintare pentru speciile de crap si stiuca din Marea Britanie, deoarece pestele este considerat o delicatesa in tari precum Romania, Polonia si Bulgaria. Astfel, potrivit presei britanice, nici schimbarile climatice si nici bolile nu ameninta disparitia speciilor mentionate, ci romånii, bulgarii si polonezii.

Publicatia britanica “The Daily Mail” precizeaza ca pescarii sportivi locali arunca pestele inapoi in apa, in timp ce imigrantii il iau acasa si il servesc la cina. Proprietarii crescatoriilor de peste au declarat ca, in ultimii ani, furturile din cadrul complexelor detinute de acestia au crescut alarmant pe fondul afluxului de imigranti est-europeni. Pierderile provocate de braconaj sunt enorme, precizeaza publicatia, deoarece proprietarii crescatoriilor cheltuiesc circa 1.000 de lire sterline doar pentru un crap de circa 11 kilograme. “Acestia sunt revoltati cand cheltuiesc atatia bani, si altcineva ii prinde si ii pune pe gratar”, a declarat Peter Cliff, presedintele asociatiei Professional Coarse Fisheries (PCFA).

S urprinsi ca nu pot lua pestele acasa
Astfel, din cele circa 60 de crescatorii din Anglia si Tara Galilor monitorizate de Asociatia Crescatoriilor Profesioniste de Peste din Marea Britanie, 35 au precizat ca sunt in mod regulat victimele acestor furturi si ca problema s-a acutizat in ultimii doi ani. Dintre acestea, 25 au specificat ca sursa problemei o reprezinta imigrantii, iar 21 considera ca responsabili sunt hotii experimentati care vand prada altor pescarii, mai scrie cotidianul britanic. Aceste furturi pot avea efecte devastatoare asupra pescariilor deoarece “pescarii pescuiesc in aceste zone pentru a prinde cei mai mari pesti, insa daca nu mai gasesc peste aici, nu se mai duc”, sustine Peter Cliff.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.