Presedintele pakistanez, generalul Pervez Musharraf, si fostul premier Benazir Bhutto au inceput negocieri pentru un partaj al conducerii de la Islamabad, menit sa stabilizeze situatia politica precara a tarii. Fostul premier ii cere generalului Mush
Presedintele pakistanez, generalul Pervez Musharraf, si fostul premier Benazir Bhutto au inceput negocieri pentru un partaj al conducerii de la Islamabad, menit sa stabilizeze situatia politica precara a tarii. Fostul premier ii cere generalului Musharraf sa renunte la conducerea armatei si sa amendeze constitutia astfel incit Benazir sa poata deveni premier pentru a treia oara, iar generalul sa poata candida pentru un nou mandat prezidential.

Musharraf, care a ajuns la putere in urma unei lovituri de stat, in 1999, incearca sa-si asigure sprijinul politic al opozitiei conduse de doamna Bhutto, pentru a feri tara de radicalizarea miscarilor islamiste. Acestea ar putea duce chiar la o revolutie islamica, dupa cum a declarat recent Benazir Bhutto. (R.C.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.