Comportamentul cainelui fata de pisica este, in general, ostil. Conflictul provine din diferenta profunda existenta intre cele doua specii: cainele este sociabil, pisica solitara; limbajul celui dintai este diferit de al celuilalt. Cainele care vede
Comportamentul cainelui fata de pisica este, in general, ostil. Conflictul provine din diferenta profunda existenta intre cele doua specii: cainele este sociabil, pisica solitara; limbajul celui dintai este diferit de al celuilalt. Cainele care vede o pisica fugind, o urmareste, stimulat de impulsul prazii; pentru el este un lucru natural. Dar toti cainii accepta in casa o pisica si se imprietenesc cu ea, la fel si pisica se obisnuieste cu prezenta unui caine. Pentru a-i face sa traiasca impreuna, iata cateva sfaturi utile: - evitati sa-i tratati diferentiat atunci cand mananca; - fiti atenti sa nu-i faceti gelosi (daca aveti o pisica pe genunchi, dati-i cainelui un biscuit); - puneti-i sa se joace impreuna inca de cand sunt tineri; - nu lasati cainele sa manance din castronul pisicii (folositi comenzi de interdictie, ca de exemplu "fui" sau "nu-i voie").


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.