Lipsa de calciu din organism reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor si nu numai. Pentru a evita efectele negative, este necesar un aport potrivit de calciu zilnic. Iata cateva dintre beneficiile calciului: - suplimentarea cu
Lipsa de calciu din organism reprezinta una dintre cele mai frecvente probleme ale femeilor si nu numai. Pentru a evita efectele negative, este necesar un aport potrivit de calciu zilnic. Iata cateva dintre beneficiile calciului: - suplimentarea cu calciu (1.200 mg/zi) in perioada premenstruala amelioreaza starile fizice si emotionale cauzate de sindromul premenstrual; - tensiunea arteriala poate fi influentata de consumul zilnic de calciu. Exista chiar pacienti hipertensivi care dupa administrarea unor suplimente de calciu au renuntat la medicatia antihipertensiva; - dietele bogate in calciu pot ajuta la scaderea colesterolului; - osteoporoza este o afectiune care afecteaza in special femeile. Studiile arata ca un aport zilnic, suplimentar de calciu, combinat cu vitamina D poate stopa degradarea sistemului osos; - calciul poate proteja organismul impotriva dezvoltarii celulelor maligne, in special ale celor care implica neoplasmul (cancerul) colorectal.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.