Sase soferi au fost depistati conducand sub influenta alcoolului, unul dintre ei fiind vinovat de producerea unui grav accident, soldat cu victime.

Intr-un interval de numai 48 de ore, politistii de la Rutiera s-au confruntat cu un numar r
Sase soferi au fost depistati conducand sub influenta alcoolului, unul dintre ei fiind vinovat de producerea unui grav accident, soldat cu victime.

Intr-un interval de numai 48 de ore, politistii de la Rutiera s-au confruntat cu un numar record de cazuri de conducere sub influenta alcoolului. Au fost depistati in trafic sase soferi care se urcasera bauti la volan, iar unul dintre acestia a fost autorul unui grav accident soldat cu ranirea mai multor persoane. Vasile Ionel Tanasescu avea permisul suspendat si o alcoolemie de 0,32 mg/l in aer expirat, dar cu toate acestea s-a urcat la volanul unei masini pline cu consateni. In zona Sacele, el a pierdut controlul volanului, iar masina s-a rasturnat, mai multe persoane, printre care si un copil de 4 ani, fiind ranite. Tot duminica, Ionel Stermezan, de 21 de ani, din Ovidiu, s-a ales cu dosar penal intrucat conducea un autoturism desi se afla sub influenta alcoolului si nici nu avea permis. La aproximativ aceeasi ora, pe Bulevardul Mamaia, in municipiul Constanta o patrula de la Politia Rutiera l-a oprit in trafic pe Razvan Cosmin Ciolacu, de 19 ani. Acesta avea o concentratie alcoolica de 0,67 mg/l in aer expirat, motiv pentru care s-a ales cu dosar penal. Pentru o fapta similara este cercetat penal si Florinel Vasile, de 35 ani, din Agigea. Cazurile susmentionate demonstreaza ca soferii continua sa se urce bauti la volan in ciuda sanctiunilor drastice prevazute de Codul Rutier. In luna iulie, peste 30 de persoane au fost identificate la volan ca fiind in stare de
ebrietate.
>> Risc maxim

Consumul excesiv de alcool produce efecte negative si imediate, soferii aflati in stare de ebrietate avand reflexele mult diminuate. Alcoolul conduce la instalarea unor stari de oboseala, somnolenta si implicit neatentie, pe fondul carora poate avea loc un accident rutier. Riscul este cu atat mai mare in aceasta perioada a sezonului estival, cand traficul in judetul Constanta este unul infernal. Surprinzator, majoritatea soferilor care se urca bauti la volan sunt localnici, dar victimele lor sunt adesea turisti nevinovati. Conducatorii auto vinovati risca dosar penal si chiar inchisoare in cazul in care comit un accident soldat cu victime.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.