Dupa canicula care a parjolit Romania, meteorologii au vesti bune. De astazi, vremea va fi instabila si se va raci in toate regiunile tarii.

Potrivit ANM, scaderea de temperatura va fi cu cel putin zece grade, iar regimul termic va

Dupa canicula care a parjolit Romania, meteorologii au vesti bune. De astazi, vremea va fi instabila si se va raci in toate regiunile tarii.

Potrivit ANM, scaderea de temperatura va fi cu cel putin zece grade, iar regimul termic va fi sub cel normal pentru aceasta luna. Zilele urmatoare vor fi caracterizate de intensificari ale vantului, noptile racoroase, iar minimele vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade. Maximele se vor incadra intre 20 si 30 de grade.

Comentariul specialistului In vestul si nord-vestul Romaniei, unde au aparut si descarcari electrice, dar destul de putine ploi, vremea a inceput sa se raceasca in a doua parte a zilei de ieri. Racirea se va resimti astazi si maine in toata tara. Scaderea de temperatura va fi de cel putin 10 grade. In aceste conditii, in majoritatea regiunilor, regimul termic va fi sub cel normal la aceasta data; noptile si diminetile vor fi racoroase; vor fi si intensificari de vant, insa ploile tot putine si nu prea insemnate cantitativ, dat fiind faptul ca umiditatea ce se va transpune in ploi este de provenienta nord-atlantica si o parte din ea va diminua la impactul cu Muntii Alpi si Alpii Dinarici. meteorolog Romica Jurca     Pe litoral: Azi (marti): Vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari dupa-amiaza si noaptea, cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Maxima: 27... 30°C, iar minima: 17... 20°C. Temperatura apei marii va fi de 23... 25°C. Maine (miercuri): Cerul va prezenta innorari si local, ziua, vor fi averse, iar vantul va prezenta intensificari. Maxima: 28... 30°C, iar minima: 16... 20°C. Temperatura apei marii va fi in jurul valorii de 23°C. Poimaine (joi): Vremea va fi frumoasa. Cerul va fi variabil, iar vantul va mai prezenta unele intensificari in nordul litoralului. Maxima: 27... 30°C, iar minima: 16... 18°C. Temperatura apei marii va fi in jur de 23°C.     La munte: Azi (marti): Vremea se va raci si va fi in general instabila. Vor fi innorari, averse insotite de descarcari electrice si izolat cantitatile de apa vor depasi 25.... 30 l/mp. Vor fi conditii de grindina. Maine (miercuri): Cerul va prezenta innorari si local, mai ales ziua, vor fi averse insotite de descarcari electrice. Poimaine (joi): Vremea va fi frumoasa, dar racoroasa noaptea si dimineata. Cerul va fi variabil, cu unele innorari, si izolat vor fi averse si descarcari electrice.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.