Ziua Imnului National a fost sarbatorita ieri in mai multe localitati din tara. Daca oficialitatile s-au inghesuit sa isi faca simtita prezenta, in ceea ce priveste prezenta publicului, aceasta a fost destul de redusa.


TULCEA. Manifestarile, la care au participat doar cateva persoane, au inceput cu prezentarea onorului si salutul drapelului de lupta, prefectul judetului Tulcea, Chirica Lefter, fiind singura oficialitate care a sustinut un scurt discurs.


TELEORMAN. Ziua Imnului National a fost marcata printr-o ceremonie desfasurata la Alexandria, pe platoul din fata sediului Consiliului Judetean Teleorman. Desi ceremonia a avut loc dimineata, incepand cu ora 9:00, pentru a se evita canicula, foarte putini alexandrieni si-au facut timp pentru a urmari derularea ei.


GALATI. Oficialitatile locale au participat, in Gradina Publica, la ceremonia de cinstire a Imnului National. Prefectura a tiparit si distribuit, pliante pe care au fost tiparite versurile Imnului. Singura dificultate a galatenilor a fost sa identifice ordinea firesca a strofelor pentru ca reprezentantii Prefecturii au inversat, din greseala, ordinea acestora. In punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova cetatenii moldoveni au fost opriti si rugati sa asculte Imnul National.