CAMPANIE ANTI-SIDA. Cel mai lung lant de prezervative din lume a fost realizat ieri pe Bulevardul Unirii din Capitala. Celebritati si reprezentantii organizatiilor din domeniul luptei anti-SIDA, dar si sute de bucuresteni au legat peste 30.000 de pre
CAMPANIE ANTI-SIDA. Cel mai lung lant de prezervative din lume a fost realizat ieri pe Bulevardul Unirii din Capitala. Celebritati si reprezentantii organizatiilor din domeniul luptei anti-SIDA, dar si sute de bucuresteni au legat peste 30.000 de prezervative, realizand un lant de peste 3 kilometri. Scopul evenimentului este acela de a atrage atentia asupra cresterii numarului de cazuri de HIV printre tinerii romani.

14:08 - RECUPERARE
BUCEGI. Doi turisti ramasi blocati sambata seara intr-un horn de zapada pe Valea Alba, in Muntii Bucegi, au fost recuperati. VIZITÃ…. Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, efectueaza, in perioada 27-29 octombrie, o vizita oficiala in Israel.


14:13 - GREFIERI
ACTIUNE POLITIE. In urma actiunii organizate de Politia Rutiera in cartierul Pantelimon au fost retinute 20 de permise de conducere si intocmite sase dosare penale pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice.
PREMIERÃ…. Scoala Nationala de Grefieri organizeaza pentru prima oara in Romania Conferinta Internationala cu tema "Statutul si formarea profesionala a grefierilor in Europa", care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 29-31 octombrie 2007, incepand cu ora 9:00.



Restructurare - Disponibilizari la RA-APPS

Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) va fi re­struc­turata pana la sfarsitul anului, prin reducerea la jumatate a numarului de sucursale si dis­po­nibilizari de personal, propor­tio­nal cu numarul de active vandute, a declarat secretarul general al Gu­vernului, Ilie Bolojan, pentru Me­diafax. El a mai anuntat ca directorii sucursalelor cu pierderi ale Regiei au fost sanctionati prin reducerea salariului pentru mai multe luni si avertizati ca vor fi eliberati din functie daca, pana la sfarsitul anului, nu gasesc solutii.

DECIZIE LA QUATAR - Rolul procurorului, tema de Summit
Grupul de lucru privind organizarea la Bucuresti, in 2008, a celui de-al treilea Summit al procurorilor generali, din care face parte si procurorul general Laura Codruta Kovesi (in calitate de vicepresedinte, reprezentand grupul european de est), s-a reunit sambata la Doha - Quatar. A fost stabilita tema principala a Summit-ului de la Bucuresti, ce va fi organizat sub egida Consiliului Economic si Social al Natiunilor Unite: "Independenta si rolul procurorului in statul de drept". (Violeta Fotache)


PREMIERÃ… - Cel mai mare brad de Craciun
In premiera pentru Romania, ieri in Piata Unirii a fost ridicat Bradul de Craciun Millennium, cel mai inalt din Europa. Cele sapte etaje ale megaconstructiei de 76 metri inaltime si 290 de tone au fost asamblate pe loc in doar 30 de minute cu ajutorul unei macarale gigant. (Mara Raducanu)


CURSURI - Amenajeaza-ti casa profesionist!
Ca sa evitati sa treceti prin clipe de cosmar cu echipe de lucratori care nu isi fac meseria, instruiti-va! Incepand de joi, 1 noiembrie, la Sphera Building Center puteti sa participati la cursul de "Amenajari interioare", ce se desfasoara in cadrul Centrului de Instruire si Formare Profesionala. Arh. Mihaela Schiopu si arh. Beatrice Joger va vor ghida pasii in acest domeniu, oferindu-va informatii despre functionalitatea spatiilor, rolul luminii si al culorii, stiluri de amenajari interioare si tendinte in domeniu. Pentru mai multe detalii, accesati www.spheracenter.ro


BUCURESTI - Alimentarea cu energie, intrerupta
SC Electrica Muntenia Sud SA va intrerupe astazi alimentarea cu energie electrica in Bucuresti, ca urmare a lucrarilor planificate de reparatii tehnice si modernizari in reteaua de distributie. Astfel, in Bucuresti, va fi intrerupta alimentarea cu energie electrica, intre orele 8:30-15:00, pe strazile Tibles, Gabriel Cioran, Scarlat Varnav, Scoala generala, iar intre orele 9:00-12:00, in perimetrul Petre Gadescu, Margeanului, Elena Cojocaru, Vasile Cojocaru. Nu vor avea curent electric nici locuitorii din Drumul Cretestilor, intre 9:00-15:00.


CERERE - Revocarea lui Tulus, la presedinte
Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a trimis ieri catre Presedintie cererea prin care ii solicita sefului statului, Traian Basescu, sa-l revoce pe procurorul Doru Tulus din functia de sef al Sectiei a II-a din DNA. In ciuda avizului negativ dat de CSM acestei cereri, pe care ministrul il considera "nemotivat", Chiuariu cere revocarea, pentru deficientele majore depistate de Inspectia Judiciara a CSM, care "compromit total credibilitatea" DNA. Pentru a evita perceptia de politizare, ministrul Chiuariu cere ca activitatea DNA sa redevina una bazata pe reguli, proceduri si expertiza. (V. F.)


SIGHETU MARMATIEI - Spatiul verde, ocupat de lemne
Mii de locuitori din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures, au ajuns sa se certe ca la usa cortului pentru un metru patrat de spatiu verde din zona blocurilor. Ei folosesc acest spatiu nu pentru a sadi un copac sau a se recrea, ci pentru a-si depozita lemnele pentru iarna. Calvarul sighetenilor a inceput imediat dupa Revolutia din 1989, cand s-a renuntat la sistemul centralizat de incalzire. Peste 6.000 de apartamente sunt in aceasta situatie. (V.D.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.