Senatorul Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte al Partidului Social Democrat (PSD) pentru analiza politica si comunicare, transmite Rompres.
In documentul pe care l-a inaintat duminica presedintelui PSD, Mircea Geoana, Vasile
Senatorul Vasile Dancu a demisionat din functia de vicepresedinte al Partidului Social Democrat (PSD) pentru analiza politica si comunicare, transmite Rompres.
In documentul pe care l-a inaintat duminica presedintelui PSD, Mircea Geoana, Vasile Dancu declara ca motivatiile gestului sau sunt personale, dar si politice, si sunt legate de modalitatile concrete prin care se realizeaza managementul politic al PSD.
'In ultimele luni, partidul pune in practica o strategie si o serie de tactici pe care le consider a deteriora imaginea publica si credibilitatea PSD ca partid de opozitie, iar solutiile propuse de mine sunt in mod sistematic respinse. In plus, hotararea dumneavoastra de a-mi interzice sa dau interviuri presei 'pe teme strategice', reiterata la ultimul Comitet Executiv National, ma pune in imposibilitatea de a raspunde sarcinilor pe care le am ca vicepresedinte pentru analiza politica si comunicare', spune Dancu in scrisoarea adresata lui Geaona.
Tot in acest document, fostul vicepresedinte social-democrat mai spune ca el, ca intelectual de stanga, nu poate accepta pierderea libertatii de gandire si a capacitatii de expresie a analizei critice.
'Sunt sigur ca si domnia voastra pretuiti aceste valori eterne ale social-democratiei', sustine Vasile Dancu in documentul adresat presedintelui partidului.
De asemenea, senatorul PSD subliniaza ca va ramane alaturi de echipa de conducere a social-democratilor atunci cand va fi nevoie de expertiza sa.
Totodata, Vasile Dancu isi afirma dorinta de a reprezenta mai bine comunitatea care i-a acordat mandatul de membru al Senatului, precum si de a servi interesele tarii in Parlamentul European, pentru lunile care au mai ramas din mandatul sau.
In finalul scrisorii, Vasile Dancu precizeaza ca decizia sa este una individuala: 'Gestul meu este un act de vointa individuala si nu implica in nici un fel organizatia PSD Cluj sau alte organisme politice din care fac parte'.




Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.