Universitatea Oradea a inceput inscrierile pentru sesiunea de admitere din iulie. In prima saptamana mai putin de 100 de candidati s-au inscris pentru admitere. Reprezentantii Universitatii au precizat ca de regula in primele zile este un aflux mai m
Universitatea Oradea a inceput inscrierile pentru sesiunea de admitere din iulie. In prima saptamana mai putin de 100 de candidati s-au inscris pentru admitere. Reprezentantii Universitatii au precizat ca de regula in primele zile este un aflux mai mic la inscrieri, insa recunosc ca scandalurile din ultima vreme, in care a fost implicata Universitatea Oradea a afectat intr-o oarecare masura imaginea institutiei.
Pana ieri doar 85 de candidati erau inscrisi pe listele pentru admiterea din iulie. Cei mai multi inscrisi sunt la Facultatea de stiinte Economice, cu 23 de candidati, si la Facultatea de Medicina si Farmacie, unde ieri erau ins-crisi zece la medicina generala si 12 la farmacie. "De regula in primele zile cam asta este situatia, insa spre sfarsitul perioadei de inscriere sunt mai multe cereri", a precizat profesorul Mircea Pop, purtatorul de cuvant al Universitatii Oradea. Acesta a adaugat ca inscrierile mai pot fi facute pana duminica, inclusiv. "In cazul in care nu vor fi candidati multi, perioada de inscriere se va prelungi", a mai adaugat sursa citata. Universitatea din Oradea are in acest an 6.697 de locuri, din care 1.560 cu finantare de la bugetul de stat. Taxa de inscriere este de 100 de lei, tot atat este si taxa de contestatie, iar taxa de inmatriculare este de 35 de lei.
In ultimele luni, Universitatea Oradea a fost afectata de o serie de scandaluri. "Nu are cum sa nu fie afectata imaginea institutiei de aceste scandaluri", a admis Mircea Pop. "Cei de la Oradea nu prea au alta optiune, iar noi avem in special studenti oradeni si din judetele limitrofe, Satu - Mare, Maramures. Foarte putini din alte parti", a mai adaugat reprezentantul Universitatii Oradea.
La sfarsitul anului trecut, DNA a inceput urmarirea penala impotriva fostului rector, Teodor Traian Maghiar, impreuna cu tatal lui, Traian Maghiar, si el fost rector, pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave si fals intelectual. Cei doi sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 25 de milioane de euro.



Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.