Scump. O fortareata din Marea Britanie, aflata in mijlocul apelor, este evaluata la 8 milioane de euro Povestea Fortului "No Man?s Land" ("Pamantul nimanui") incepe acum mai bine de un secol, cand primul-ministru britanic, lordul Palmerston, a ordon
Scump. O fortareata din Marea Britanie, aflata in mijlocul apelor, este evaluata la 8 milioane de euro Povestea Fortului "No Man?s Land" ("Pamantul nimanui") incepe acum mai bine de un secol, cand primul-ministru britanic, lordul Palmerston, a ordonat construirea unui edificiu in mijlocul apei, menit sa respinga atacurile armatelor lui Napoleon al treilea. Inaltata intre 1861 si 1880, din blocuri uriase de granit, transportate in larg cu ajutorul barjelor, fortareata a fost dotata initial cu un far si 49 de tunuri. In anii? 90 "No Man?s Land" a devenit un hotel de lux, cu 21 de camere somptuoase si piscina interioara incalzita, numai bun pentru a feri de priviri indiscrete vedete, politicieni, oameni de afaceri dornici de liniste si intimitate. Gradini supendate si sala de gimnastica Pentru ca actualul proprietar, Shaid Luqman, a avut probleme cu justitia, a dat faliment si a ajuns in inchisoare, hotelul-fortareata a fost scos la vanzare, iar compania imobiliara care se ocupa de el spera sa obtina peste 8 milioane de euro. Suma este impresionanta, dar pe deplin justificata de dotarile din interiorul edificiului. Locatarii au la dispozitie in permanenta apa potabila adusa cu ajutorul unei sonde, dar si propriile generatoare de electricitate. Un impresionant tavan de sticla permite luminii sa patrunda pana la dormitoarele de lux ale hotelului sau la cele doua restaurante. In plus, iubitorii de plante se pot plimba prin gradinile suspendate ale fortului, iar cei care nu pot trai fara sa faca miscare, au la dispozitie o sala de gimnastica ultramoderna. Vanat de vedete De-a lungul timpului, ineditul edificiu, aflat la 1.852 de metri de coasta orasului britanic Portsmouth, a starnit curiozitatea oamenilor cu bani. In 2005, fortul a fost evaluat la 6 milioane de euro, iar printre potentialii cumparatori s-a aflat si cantaretul Simon Le Bon, de la trupa Duran Duran, care intentiona sa il transforme in ascunzatoare, pentru momentele in care nu dorea sa fie gasit de nimeni. Achizitia a fost facuta, insa, de grupul Lexi Holdings, al carui manager, Shaid Luqman, antreprenorul anului 2004, a sfarsit dupa gratii pentru ca nu a putut plati datorii de peste 200 de milioane de euro.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.