Ministrul de Externe, David Miliband, a anuntat ca Marea Britanie va expulza patru diplomati ai ambasadei Rusiei la Londra, ca urmare a refuzului Moscovei de a-l extrada pe principalul suspect in cazul uciderii fostului agent Aleksandr Litvinenko, re
Ministrul de Externe, David Miliband, a anuntat ca Marea Britanie va expulza patru diplomati ai ambasadei Rusiei la Londra, ca urmare a refuzului Moscovei de a-l extrada pe principalul suspect in cazul uciderii fostului agent Aleksandr Litvinenko, relateaza AFP si Mediafax.
Ete pentru prima data cand Marea Britanie anunta expulzarea unor diplomati rusi, incepand din mai 1996. Marea Britanie isi va revizui cooperarea cu Rusia in mai multe domenii, mai ales in ceea ce priveste acordarea de vize, a adaugat David Miliband, in timpul unei declaratii in fata membrilor Camerei Comunelor.
Andrei Lugovoi, fost agent KGB devenit om de afaceri, este considerat de Scotland Yard principalul suspect in otravirea cu poloniu a lui Aleksandr Litvinenko, fost agent rus.
In mai 1996, Londra a dispus expulzarea a patru rusi, angajati ai ambasadei Rusiei in Marea Britanie, ca reactie fata de o masura similara adoptata de Moscova.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.