>>  Aproximativ 7.800 de persoane cu handicap din sectorul 2 primesc la domiciliu, pana pe 27 iulie, indemnizatiile banesti pe luna iunie.

>>  Sumele sunt aduse de factorii postali, iar persoanele care au cont deschis la CEC sau
>> Aproximativ 7.800 de persoane cu handicap din sectorul 2 primesc la domiciliu, pana pe 27 iulie, indemnizatiile banesti pe luna iunie.

>> Sumele sunt aduse de factorii postali, iar persoanele care au cont deschis la CEC sau dispun de card BRD pot beneficia si ele de aceste facilitati.
O conditie este aceea de a anunta, in prealabil, pe baza extrasului de cont, Primaria Sectorului 2. Potrivit Legii nr. 448/2006, pentru adultul cu handicap grav indemnizatia lunara este de 179 lei, iar pentru adultul cu handicap accentuat - 147 lei. Cuantumul bugetului personal complementar este: pentru adultul cu handicap grav - 80 lei; pentru adultul cu handicap accentuat - 60 de lei; pentru adultul cu handicap mediu - 30 lei. Bugetul complementar stabileste limitele cheltuielilor personale din decursul unei luni, in functie de gradul de handicap, pentru plata taxei de abonament radio-tv, a abonamentului telefonic cu impulsuri incluse si a taxei pentru abonamentul la curentul electric. "Persoanele cu handicap grav si accentuat beneficiaza in continuare de gratuitate pe toate liniile la transportul urban cu mijloace de transport in comun de suprafata si cu metroul, precum si de gratuitatea transportului interurban, la alegere - cu trenul sau cu autobuzele", a declarat primarul Neculai Ontanu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.