Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Reman Domocos si actualmente directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Consultanta Agricola din subordinea institutiei lui Decebal Traian Remes a fost scos de sub urmarire penala de c
Fostul secretar de stat din Ministerul Agriculturii Reman Domocos si actualmente directorul general adjunct al Agentiei Nationale pentru Consultanta Agricola din subordinea institutiei lui Decebal Traian Remes a fost scos de sub urmarire penala de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. El era cercetat penal de DNA pentru ca ar fi luat o spaga de 180.000 de dolari. Dupa ce, in luna aprilie, “Gardianul” a prezentat stagnarea dosarului fostului secretar de stat, acum DNA a decis scoaterea de sub urmarire penala a lui Reman Domocos.

Reman Domocos a fost acuzat ca ar fi luat mita, in 2000-2001, pentru avizarea unor licente de import porumb furajer, in valoare de 1,3 milioane de dolari, fara taxe vamale, in favoarea unei firme care nu avea obiect de activitate in domeniu. Reman a fost arestat in aprilie 2004 si eliberat gratie chichitelor avocatesti ale cabinetului senatorului PSD Antonie Iorgovan. La sfarsitul anului 2005, dosarul a fost retrimis de catre Inalta Curte procurorilor DNA pentru „completarea cercetarilor“. Dosarul a fost “aprofundat cu atentie”, iar procurorii DNA s-au vazut nevoiti sa decida scoaterea de sub urmarirea penala. Dosarul a zacut pe masa controversatului procuror Constantin Balcan timp de un an si jumatate fara ca magistratul sa ia vreo decizie. Toata aceasta taraganare nu a facut altceva decat sa-l favorizeze pe Reman Domocos care isi vedea linistit de functia sa in Ministerul Agriculturii.

Eficienta
Eficienta DNA s-a vazut in cazul lui Reman Domocos.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.