Concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice si a catedrelor vacante care a avut loc ieri s-a desfasurat in 142 de centre de examen, la 119 discipline. In acest sens, inspectoratele scolare judetene au publicat 11.157 de posturi did
Concursul cu probe scrise pentru ocuparea posturilor didactice si a catedrelor vacante care a avut loc ieri s-a desfasurat in 142 de centre de examen, la 119 discipline. In acest sens, inspectoratele scolare judetene au publicat 11.157 de posturi didactice si catedre vacante titularizabile, respectiv 45.146 de posturi didactice si catedre vacante/rezervate netitularizabile. Pentru ocuparea acestora s-au inscris 47.971 de candidati, dintre care 7.247 de absolventi ai promotiei curente.
Subiectele si baremele de corectare au fost elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar din cadrul MECT. Lucrarile scrise pe discipline vor fi evaluate in centrele universitare si in unitatile de invatamant responsabile cu perfectionarea personalului didactic. Durata de redactare a lucrarilor a fost de patru ore. Rezultatele concursului se afiseaza la sediul inspectoratelor scolare si la sediul unitatii de invatamant unde s-a desfasurat concursul, cel mai tarziu dupa trei zile de la sustinerea acestuia. Contestatiile se depun la inspectoratul scolar, in termen de cel mult 48 de ore de la afisarea rezultatelor, la secretarul comisiei de concurs, care le transmite, in termen de 24 de ore, centrelor de evaluare. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati se va face pana la 23 iulie 2007, mai precizeaza comunicatul. Repartizarea candidatilor care au obtinut cel putin nota/media 7 pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se va realiza computerizat pe 26 iulie, in baza optiunilor exprimate de candidati in fisa de optiuni, in perioada 24-25 iulie. Posturile didactice si catedrele ramase neocupate in urma titularizarii (la nivel judetean/al municipiului Bucuresti) devin netitularizabile si sunt afisate pentru urmatoarele etape ale miscarii personalului didactic: detasare la cerere si suplinire. Cadrele didactice care nu se prezinta luni la examen pot participa la concursurile pentru suplinire organizate de inspectoratele scolare pe 16 august si 5-6 septembrie.
Repartizarea candidatilor care au participat la concursul din 16 iulie sau 16 august se va realiza in sedinta publica, in perioada 27 august - 3 septembrie.
In Constanta, aproape 2.200 de cadre didactice se intrec pentru ocuparea a circa 3.400 de posturi titularizabile si netitularizabile vacante scoase la concurs de Inspectoratul Scolar Judetean. Potrivit purtatorului de cuvant al ISJ Constanta, Andreea Paunescu, din totalul de 3.379 de posturi neocupate, 496 sunt titularizabile, 1.022 netitularizabile complete, iar 1.861 de posturi sunt netitularizabile incomplete. Candidatii sunt repartizati in opt centre de examen, toate in municipiul Constanta. La nivel national, circa 50.000 de candidati sustin concursul pentru ocuparea a peste 56.000 de posturi titularizabile si netitularizabile vacante. ROMPRES


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.