Dupa ce industria braileana s-a topit in retortele nepasarii si ale indolentei, fiind taiata bucata cu bucata si data la fier vechi, autoritatile locale se confrunta acum cu o noua "provocare", aceea a distrugerii culturii. O avalansa de retrocedari
Dupa ce industria braileana s-a topit in retortele nepasarii si ale indolentei, fiind taiata bucata cu bucata si data la fier vechi, autoritatile locale se confrunta acum cu o noua "provocare", aceea a distrugerii culturii. O avalansa de retrocedari a redus la minimum spatiile pentru desfasurarea activitatilor artistice si culturale. Din cauza unor interese obscure, actuala administratie a primarului liberal Constantin Sever Cibu a facut figuratie la instanta de judecata, astfel incat Teatrul Dramatic "Maria Filotti" risca sa-si intrerupa activitatea. Este vorba despre retrocedarea catre mostenitorii legali - urmasii familiei Berechet - a unei parti din cladirea teatrului brailean, cunoscuta sub denumirea de Corpul C1. "Spatiul retrocedat cuprinde suprafata cladirii ce a apartinut familiei Berechet si, cu surprindere, aflam ca sunt supuse retrocedarii spatii construite in perioada 1980-1983, ca urmare a lucrarilor de consolidare si renovare a teatrului", spune, intr-un protest prezentat presei, Veronica Dobrin, director al Teatrului "Maria Filotti" Braila. Conducerea teatrului nu contesta dreptul urmasilor de a dispune de proprietatea asupra acestei parti din cladire, dar este oripilata de felul in care inteleg acestia sa se debaraseze de actualul chirias, de incercarea de a obliga teatrul, prin notificari repetate, sa elibereze spatiul, de refuzul de a primi chiria si de suma exorbitanta pe care, intr-o prima faza a negocierilor, au incercat sa o impuna reprezentantii mostenitorilor. In cursul zilei de ieri, s-a mai incercat o intalnire intre reprezentantii autoritatii publice municipale, ai teatrului si ai proprietarilor.
Paul IoanCultura braileana, la fier vechi

dupa ce industria braileana s-a topit in retortele nepasarii si ale indolentei, fiind taiata bucata cu bucata si data la fier vechi, autoritatile locale se confrunta acum cu o noua "provocare", aceea a distrugerii culturii. O avalansa de retrocedari a redus la minimum spatiile pentru desfasurarea activitatilor artistice si culturale. Din cauza unor interese obscure, actuala administratie a primarului liberal Constantin Sever Cibu a facut figuratie la instanta de judecata, astfel incat Teatrul Dramatic "Maria Filotti" risca sa-si intrerupa activitatea. Este vorba despre retrocedarea catre mostenitorii legali - urmasii familiei Berechet - a unei parti din cladirea teatrului brailean, cunoscuta sub denumirea de Corpul C1. "Spatiul retrocedat cuprinde suprafata cladirii ce a apartinut familiei Berechet si, cu surprindere, aflam ca sunt supuse retrocedarii spatii construite in perioada 1980-1983, ca urmare a lucrarilor de consolidare si renovare a teatrului", spune, intr-un protest prezentat presei, Veronica Dobrin, director al Teatrului "Maria Filotti" Braila. Conducerea teatrului nu contesta dreptul urmasilor de a dispune de proprietatea asupra acestei parti din cladire, dar este oripilata de felul in care inteleg acestia sa se debaraseze de actualul chirias, de incercarea de a obliga teatrul, prin notificari repetate, sa elibereze spatiul, de refuzul de a primi chiria si de suma exorbitanta pe care, intr-o prima faza a negocierilor, au incercat sa o impuna reprezentantii mostenitorilor. In cursul zilei de ieri, s-a mai incercat o intalnire intre reprezentantii autoritatii publice municipale, ai teatrului si ai proprietarilor.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.