Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani consulta aproape zilnic copii care ajung la medic dupa ce au inghitit diferite obiecte din metal sau plastic. Agrafe de birou, boabe de fasole, de porumb, seminte de floarea-soar
Medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" Focsani consulta aproape zilnic copii care ajung la medic dupa ce au inghitit diferite obiecte din metal sau plastic. Agrafe de birou, boabe de fasole, de porumb, seminte de floarea-soarelui, nasturi, monede si chiar insecte sunt printre obiectele "descoperite" de medicii de la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfantul Pantelimon" in nasurile, gaturile sau urechile micutilor. "La spital ajung multi copii care isi introduc in nas sau in ureche bilute de la jucarii, samburi, insecte, boabe de fasole, porumb, bucatele de alune. Parintii trebuie sa acorde o mai mare atentie copiilor si sa nu ii mai lase sa se joace cu obiectele pe care le pot introduce in nas sau ureche sau pe care le pot inghiti", a declarat medicul ORL Nicolae Moise. Pe de alta parte, unii copii nu se rezuma la a-si baga obiectul in nas sau in ureche. Mai sunt si cazuri in care copiii doresc sa vada ce gust au diferitele obiecte ce ii inconjoara, precum agrafele, nasturii, cuiele, banii etc. Cu toate acestea, pana in acest moment la Spitalul Judetean de Urgenta nu au ajuns cazuri foarte grave care sa fi necesitat interventii chirurgicale pentru extragerea corpului strain. Medicii dau asigurari ca majoritatea corpurilor mici se elimina pe cale naturala. Medicii spun ca cel mai important lucru este ca micutul sa fie intotdeauna supravegheat in casa sau lasat in grija unor persoane care-l pot apara, si nu in grija altor copii, persoane varstnice sau necunoscute.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.