Disputele dintre autoritatile brailene si cele gala-tene pe tema cartierului Dimi-trie Cantemir, incepute in urma cu cateva luni, sunt departe de a fi ajuns la un sfarsit.


Un nou episod s-a derulat inaintea ultimei sedinte a &n
Disputele dintre autoritatile brailene si cele gala-tene pe tema cartierului Dimi-trie Cantemir, incepute in urma cu cateva luni, sunt departe de a fi ajuns la un sfarsit.


Un nou episod s-a derulat inaintea ultimei sedinte a Consiliului Local Galati, cand pro-punerea primarului Du-mitru Nicolae de a le atribui autoritatilor brailene jumatate din suprafata cartierului Dimitrie Cantemir a fost respinsa de sefii comisiilor de specialitate din cadrul CL. Consilierul local PC Picu Apostol Roman s-a aratat nemultumit de faptul ca, in cadrul intalnirii care a avut loc cu presedintii comisiilor de specialitate din cadrul Consiliului Local, primarul Dumitru Nicolae a prezentat un proiect de hotarare ce prevedea ca judetul vecin sa primeasca 500 din cele 1000 de hectare ale cartierului Dimitrie Cantemir, propunerea fiind cea a Consiliului Judetean Braila. "Am refuzat sa fim de acord cu acest lucru, mai ales ca nu am fost consultati in legatura cu acest proiect de hotarare, care a fost redactat de primarul Dumitru Nicolae. I-am zis primarului ca nu este bun negociator in privinta disensiunilor dintre autoritatile din Galati si Braila legate de cartierul Dimitrie Cantemir, care trebuie rezolvate cat mai repede. Cele 500 de hectare pe care ar fi trebuit sa le cedam au utilitati, iar cei din Braila doresc sa faca blocuri ANL", ne-a mai precizat Picu Apostol Roman. Presedintele comisiei de urbanism, consilierul local Eugen Gavan, ne-a declarat ca propunerea Consiliului Judetean Braila a fost respinsa de presedintii comisiilor de specialitate, care au solicitat scoaterea punctului de pe ordinea de zi a sedintei de CL.
Ramane de vazut cum se vor finaliza disputele dintre autoritatile brailene si cele galatene pe tema cartierului Dimitrie Cantemir si cine va avea castig de cauza. "Am solicitat ca pana sa aprobam si hotararea de consiliu privind atribuirea unor loturi de teren in cartierul Dimitrie Cantemir pentru constructia de locuinte sa lamurim si alte probleme, cum ar fi: care este regimul juridic al terenului, cine trebuie sa faca suprainaltarea lui, pentru ca nu ne putem bate joc de cei carora le vom da teren pentru a-si face o locuinta", ne-a mai declarat Picu Apostol Roman.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.