Canicula din Romania starneste diferite actiuni curioase in randul oficialitatilor. "Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august", a publicat, ieri, pe prima pagina Gardianul
Canicula din Romania starneste diferite actiuni curioase in randul oficialitatilor. "Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august", a publicat, ieri, pe prima pagina Gardianul. Serviciul Roman de Informatii, alaturi de ANM, dezmint stirea lansata pe publicatia centrala. Primul ministru Calin Popescu Tariceanu le-a cerut, ieri, prefectilor si primarilor sa se implice mai mult in solutionarea situatiilor create de noul val de canicula prognozat pentru zilele urmatoare. Seful Executivului a atras atentia ca situatia trebuie gestionata cu calm, avand in vedere ca Romania nu este singura tara care se confrunta cu canicula.

"Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august", a publicat, ieri, pe prima pagina Gardianul. Potrivit articolului, care citeaza reprezentanti ai Administratiei Nationale de Meteorologie, institutia are interdictie de la SRI sa anunte prognozele pentru lunile iulie si august cu exactitate. Motivul invocat este legat de canicula ucigatoare care va lovi Romania in urmatoarea perioada. De maine, temperaturile vor depasi cu mult 40 de grade Celsius, iar canicula se va prelungi pana la sfarsitul lunii august. "Previziunile transmise de ANM sunt insa din ce in ce mai evazive. Autoritatile nu stiu la ce sa se astepte, dar se pregatesc pentru ce este mai rau. Surse oficiale din cadrul ministerelor responsabile au confirmat ca Romania va traversa cea mai grea perioada din ultima suta de ani, iar alerta "cod rosu" se va institui cat de curand. Chiar daca nu sunt clare, informatiile au starnit ingrijorarea autoritatilor. Personalul serviciului de ambulanta a fost suplimentat, iar unitatile de primire urgente ale spitalelor sunt pregatite pentru o avalansa de pacienti", scrie Gardianul. Totul, in conditiile in care prognoza ANM pe urmatoarele doua luni anunta temperaturi peste 37 de grade Celsius in luna iulie, cu nopti tropicale in sudul tarii si pe litoral si de peste 35 de grade in august. Serviciul Roman de Informatii dezminte stirea, aparuta in cotidianul central, potrivit careia SRI ar fi interzis Administratiei Nationale de Meteorologie sa anunte adevaratele prognoze pentru urmatoarele luni. "Informatia referitoare la interzicerea de catre SRI a publicarii prognozelor meteorologice este falsa. Competentele, atributiile si responsabilitatile SRI se regasesc in domeniul securitatii nationale" - a declarat, ieri, Sorin Sava, seful Biroului de presa al institutiei. El a spus ca SRI nu are cum sa interzica ANM publicarea prognozelor meteorologice. "De altfel, acest lucru a fost confirmat si de directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, intr-o declaratie publica", a mai spus Sorin Sava. In alta ordine de ideei, primul ministru Calin Popescu Tariceanu le-a cerut, ieri, prefectilor si primarilor sa se implice mai mult in solutionarea situatiilor create de noul val de canicula prognozat pentru zilele urmatoare.
Potrivit lui Tariceanu, situatia trebuie gestionata cu calm, avand in vedere ca Romania nu este singura tara care se confrunta cu canicula.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.