Bianca Perie (17 ani), sportiva legitimata la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman, a castigat pe 14 iulie un nou titlu de campioana mondiala la aruncarea ciocanului. Performanta romascancei a fost de 64,61 metri, pe locul 2 a venit grecoiaca Adrian
Bianca Perie (17 ani), sportiva legitimata la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Roman, a castigat pe 14 iulie un nou titlu de campioana mondiala la aruncarea ciocanului. Performanta romascancei a fost de 64,61 metri, pe locul 2 a venit grecoiaca Adriana Papadopoulou-Fatala, cu numai 56,20 metri, pentru ca pe 3 sa termine Barbara Spiler (Slovacia), cu 55,97 metri. Cu aceasta reusita, Bianca Perie a obtinut o performanta unica <n istoria atletismului romascan: trei titluri de campioana mondiala <n trei ani consecutivi. >n 2005, eleva de la LPS a castigat primul aur la Mondialele de juniori II de la Marrakesh, cu rezultatul de 62,27 metri. >n 2006, la Beijing, sportiva a intrat <n posesia celui de-al doilea titlu mondial, cu o aruncare de 67,30 metri, care a constituit si recordul sau personal. La Ostrava, Perie nu a avut practic nici o adversara pe masura, asa ca singura ei grija a fost aceea de a concura bine si de a realiza, pe cat posibil, un nou record. Junioara nu a reusit sa arunce cat si-a propus, adica peste 67 metri, dar a revenit la Roman cu medalia de aur.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.