E cazul sa inceteze mascarada judiciara pusa pe rol de fiecare guvernare impotriva adversarului politic fost la putere. Cine e vinovat, sa fie condamnat. Cine nu e vinovat si a fost acuzat, sa primeasca scuze oficiale si daune morale.
Pe vremea
E cazul sa inceteze mascarada judiciara pusa pe rol de fiecare guvernare impotriva adversarului politic fost la putere. Cine e vinovat, sa fie condamnat. Cine nu e vinovat si a fost acuzat, sa primeasca scuze oficiale si daune morale.
Pe vremea guvernarii PDSR, Viorel Hrebenciuc a fost considerat "unitatea de masura a coruptiei". Dupa venirea CDR la guvernare, Hrebe a fost doar un pic purtat pe la Parchet. Dar nu acuzat judiciar. Pentru devalizarea Bancorex a platit cu cativa ani de inchisoare Razvan Temesan. Care, dupa eliberare, a dat statul in judecata si a castigat. Este imperativ sa se repuna pe rol dosarul Bancorex. A fost o gaura neagra de 2,5 miliarde de dolari, lasata de Guvernul Vacaroiu si astupata de Guvernul Ciorbea. De la buget, deci din buzunarele populatiei. Un sacrificiu care a costat rau guvernarea dreptei. PNTCD n-a mai intrat in Parlament. Cu banii alocati pentru salvarea sistemului financiar-bancar, deci a Romaniei de la colaps, guvernarea CDR putea majora de pe atunci pensiile.
Pe vremea guvernarii CDR, "hrebenciucul" dreptei, pe care PDSR l-a aratat cu degetul ca inamic public numarul unu, a fost taranistul Radu Sarbu, ultimul presedinte al FPS (tandemul PDSR-PRM a demonizat in asemenea hal institutia, incat, ajuns la putere, PDSR a trebuit sa-i schimbe denumirea). Dupa revenirea PDSR - devenit PSD - la putere, Radu Sarbu a fost batjocorit cativa ani intr-o inscenare penala (vezi si stenograma sedintei PSD in care se cerea executia lui) privind privatizarea Hotelului Bucuresti. In cele din urma, dosarul a fost intors la Parchet. El mai e acuzat in cazul Flota, in care sunt aruncate, cu furca si lopata, peste 80 de persoane. Tinute de trei ani in suspensie si cu tinicheaua de coada, pentru ca Procurorul General, Daniel Morar, vorbaretul la telefon cu presedintele tarii, a afirmat ca Basescu are imunitate si nu poate fi judecat. Deci, nu se poate!
Pe vremea guvernarii PSD, coruptul coruptilor in gura Opozitiei era premierul Adrian Nastase. Dupa accederea Aliantei DA la guvernare, fostul premier a inceput sa fie purtat pe la organele judiciare intr-o cauza ridicola: termopanele de la casa. Alta cauza: mostenirea de la matusa Tamara. Cateva sute de mii de dolari. Suma enorma in raport cu nivelul de viata al imensei majoritati. Dar penibila in raport cu marile averi. Daca e ca Justitia sa-i numere posesiile fostului premier Nastase, atunci sa-l caute la ouale de aur. Nu la margelele ouate de turnatori ca sa scape de la racoare. Farse de imagine.
Sub mandatul justitiarului anticoruptie Traian Basescu, pe langa fostul contracandidat prezidential Adrian Nastase, au mai fost si continua sa fie incriminati si alti adversari personali, de la UDMR si PC, care nu i-au facut jocurile politice: Marko Bela, pe motiv ca n-ar putea justifica drepturi de autor in valoarea unui salariu de consilier prezidential. Fostii ministri Nagy si Seres, pe motive asupra carora acuzarea nu s-a pus inca de acord. Si un patron de presa, Sorin Rosca Stanescu, pe motiv ca e prieten cu omul pe care presedintele tarii il considera primul lui dusman si principal inamic public, Dinu Patriciu, acuzat ca e capitalist (speculant, in limbaj comunist).
Bref, anti-coruptia lasata mostenire de ministrul Monica Macovei vizeaza: termopane, speculatii la bursa si drepturi de autor. Si un pic de tradare de tara. A ungurilor. Acuzatie ulterior retractata. Super-justitie. Beton anti-coruptie!
Ministrul Tudor Chiuariu poate si trebuie sa schimbe starea de fapt, in stare de drept. Despre aceasta, cat de curand.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.