Gloria si Otelul Galati pot ajunge in UEFA, dar adversarii sint grei: Atletico Madrid vine la Bistrita, turcii de la Trabzonspor dau iama in Moldova.

Joaca s-a terminat in Cupa UEFA Intertoto; de saptamina aceasta incep lucrurile serioase. Din cele 11 finale ale bizarei competitii de consolare, facute pentru a duce in turul doi preliminar al UEFA granzii esuati in campionat undeva pe la mijlocul clasamentului, in doua sint prezente echipe romanesti. Gloria Bistrita si Otelul Galati se vor intilni cu Atletico Madrid, respectiv Trabzonspor.

Dupa 2-0 pentru ardeleni in tur, Maccabi a deschis scorul repede, Gloria a ratat un penalty si i s-a refuzat un al doilea, iar in minutul 65, israelienii fac 2-0. Coroian isi putea scuti colegii de prelungiri, dar a ratat de doua ori ocazii clare. Calificarea a venit de-abia dupa penalty-uri, 3-2 pentru Gloria. De pe banca, Jean Padureanu a vazut un meci infernal: „M-am temut tot timpul meciului ca vom pierde calificarea. Parerea mea este ca am jucat mai bine decit ei. Au inceput ei mai bine, incurajati de goluri. Faptul ca aducem pe Atletico la Bistrita ne onoreaza foarte mult, si pe noi, si orasul". Ioan Ovidiu Sabau, antrenorul Gloriei, a vorbit mai putin despre jocul de-abia incheiat si a fost surprinzator de optimist: „Cred foarte mult intr-o calificare. Probabil si ei sint in urma cu pregatirea. Am inteles ca fac antrenamente doar de zece zile. Nu trebuie sa ne consideram din start batuti, inferiori si ca nu avem nici o sansa". Primul meci cu Atletico se va desfasura simbata viitoare, la Bistrita, returul fiind programat pe 28 iulie.

Otelul n-a avut probleme cu Slavija Sofia, 3-0 la Galati dupa 0-0 in tur. Nici moldovenii nu au viata usoara, urmind sa se intilneasca in doua manse cu turcii de la Trabzonspor (invingatori cu 10-0 in dubla cu Vllaznia), a patra putere intr-un campionat deloc de neglijat. „Ne-am calificat pentru ca nu ne-am subestimat adversarul. Cu Trabzonspor va fi mult mai greu, dar avem si noi sansa noastra", a spus antrenorul Otelului, Petre Grigoras. Primul meci va fi pe teren propriu.